Rozpustné ve vodě vs.

Rate this post

Každý vitamín má jinou práci, kterou je třeba vykonávat, ale navíc fungují jako tým moderující různé přirozené procesy v našem těle.5, 6 Jak jsou vitamíny skutečně využívány a také zpracovávány, protože tělo závisí na jejich chemické makeup. Vitamíny spadají do 2 klasifikací:. Rozpustný ve vodě Rozpustný v tucích.

Vitamín C a vitamíny BVitamíny A, D, E a K.

Vitamíny rozpustné ve vodě jsou přijímány střevním traktem a jsou naší krví přiváděny do konkrétních tělesných tkání, kde jsou potřeba, ale rychle se vylučují pocením i močením. Následně je třeba je častěji vyměňovat – BLOG.

Naopak vitamínům rozpustným v tucích může snadno trvat poměrně dlouho, než se rozloží a také zůstanou ve fyzickém těle mnohem déle. Vitamíny A a také D se ukládají v játrech, zatímco vitamín E se ve skutečnosti ukládá v tělesném tuku.7, 8.

  • Vitamín C a vitamíny BVitamíny A, D, E a K.Různé účely vitamínů.Vitamin Účel.
  • Vitamin AHpomáhá formovat a také zachovává vyvážené zuby, kosti, hladké tkáně, vrstvy sliznic a také kůži.7.
  • Vitamin B6 Pomáhá rozbíjet zdravé bílkoviny, pomáhá udržovat normální funkčnost nervů a také dobrých červených krvinek.8.
  • Vitamin B12 Nezbytný pro metabolismus. Napomáhá také tvorbě červených krvinek a chrání jádro nervového systému.8.
  • Vitamin C Podporuje zdraví zubů a také parodontu kromě zotavení po zranění.8.
  • Vitamín DPomáhá fyzickému tělu vstřebávat minerální vápník, který je důležitý pro zdravé perleťové bílé a také kosti. Rovněž pomáhá udržovat správnou hladinu vápníku a fosforu v krvi.7.
  • Vitamin EAntioxidant, který přispívá k akumulaci červených krvinek.7.
    Vitamin KPotřebný pro běžnou koagulaci krevního řečiště. Některé výzkumy radí, že pomáhá zachovat zdraví kostí u seniorů.7.
  • Biotin Nezbytný pro metabolický proces bílkovin a sacharidů, stejně jako při tvorbě tělesných hormonů a hladin cholesterolu.8.
  • Niacin Pomáhá udržovat dobře vyváženou vrstvu kůže a také nervy. Pomáhá také udržovat dobře vyvážené hladiny cholesterolu.8.
  • FolatePracuje s vitamínem B12 na podporu tvorby červených krvinek. Ve skutečnosti je rovněž nezbytný pro tvorbu DNA, která reguluje vývoj tkání a funkci buněk.8.
    Kyselina pantotenová (B5) Nezbytná pro metabolismus jídel. Podílí se také na tvorbě hormonů a také na hladinách cholesterolu.8.
  • Riboflavin (B2) Spolupracuje s ostatními vitamíny B. Je životně důležitý pro růst tělesného systému a také pro tvorbu červených krvinek.8.
  • Thiamin (B1) Pomáhá tělesným tkáním přeměňovat sacharidy přímo na energii. Navíc je rozhodující pro funkčnost duše a zdravý aferentní neuron.8.

Kdy užívat multivitamin.

Zatímco doplňky výživy nikdy nesmí být ve skutečnosti alternativou k dobře vyvážené stravě, běžný multivitaminový doplněk s minerály může výrazně pomoci kompenzovat jakýkoli nedostatek mezi potřebným množstvím živin a normálními objemy, které většina naší společnosti zažívá. – do dnešních dnů v přímém přenosu.

Pokud si skutečně nejste jisti, zda ze stravy skutečně přijímáte všechny základní vitamíny, které potřebujete každý den, vyhledejte radu odborníka na výživu nebo svého lékaře a zamyslete se nad výhodami pravidelného užívání multivitaminu.

Padesát procent všech dospělých Američanů – což je 70 procent těch, kteří stárnou nad 65 let a také mnohem starší – běžně užívá multivitaminovou pilulku nebo dokonce další vitaminový nebo dokonce minerální doplněk. Celková cena přesahuje 12 miliard dolarů ročně – půjčka, kterou odborníci na výživu Johns Hopkins uvádějí, by mohla být lépe utracena za jídla plná živin, jako je ovoce, zelenina, celozrnné výrobky a také nízkotučné mléčné výrobky.

Starší muž čte vitamínovou uličku

V obsahu publikace Annals of Internal Medication nazvaném „Sufficient Suffices: Stop Losing Funds on Minerals And Vitamin Supplements“ vyhodnotili výzkumníci Johns Hopkins důkazy o doplňcích, které obsahovaly tři zcela aktuální studie:

  • Analýza výzkumu zahrnujícího 450 000 jedinců, která zjistila, že multivitaminy nesnižují riziko srdečních problémů nebo rakovinných buněk.
  • Výzkum, který sledoval mentální fungování a užívání multivitaminů 5 947 mužů po dobu 12 let, zjistil, že multivitaminové pilulky nesnižují nebezpečí psychických poklesů včetně ztráty paměti nebo zpomaleného myšlení.
  • Studie 1 708 osob, které přežily srdeční zástavu, kteří užívali vysokou dávku multivitaminové pilulky nebo dokonce neaktivní lék po dobu 55 měsíců. Náklady na pozdější infarkty, chirurgické operace v centru i úmrtnosti byly u obou týmů stejné.
  • Vitamínový rozsudek
  • Analytici došli k závěru, že multivitaminy nesnižují riziko kardiovaskulárních onemocnění, rakoviny, intelektuálního sestupného trendu (jako je ztráta paměti a zpomalené uvažování) nebo absolvování. Kromě toho měli na paměti, že v předchozích studiích vypadal vitamín E stejně jako doplňky beta-karotenu škodlivě, konkrétně ve vyšších dávkách.
  • “Pilulkus rozhodně nejsou rychlou cestou k mnohem lepšímu zdraví a kondici, stejně jako k ochraně před přetrvávajícími nemocemi,“ zmiňuje Larry Appel, M.D., ředitel Johns Hopkins Welch Center for Protection, Epidemiology and Science Research Study. „Různá další výživa návrhy mají mnohem účinnější dokumentaci výhod – jíst zdravý dietní režim, udržovat si dobře vyváženou váhu, stejně jako snížit objem ztuženého tuku, trans tělesného tuku, soli a cukru, které jíte.”

Leave a Comment

This is map - health blog