Co pro vás mohou vitamíny udělat?

Rate this post

Pomozte imunitě. Skvělé zdraví a výživa vytváří silný imunitní systém. Imunitní systém vašeho těla závisí na tom, co přijímáte do svého těla www, stejně jako konkrétní živiny jsou ve skutečnosti chápány pro jejich výhody podporující imunitu.

Vitamin C je ve skutečnosti považován za některé z největších promotorů imunitního systému. Je to vlastně antioxidant, který chrání vaše buňky před poškozením vyvolaným oxidativním stresem a úzkostí pocházející z doplňkových radikálů, což jsou nestabilní molekuly. Zinek je ve skutečnosti také důležitý pro vývoj imunitních buněk a také interakce a výzkumy naznačují, že může prodávat imunitní zdraví a wellness.

Muž zůstávající na pláži cvičí meditaci

Starší manželský pár procházky po silnici na cvičení. Podporujte zdravý a vyvážený metabolismus. Vitamíny B-komplexu, jako je thiamin, riboflavin, folát, biotin, stejně jako vitamíny B6 a B12 se spojují s různými dalšími enzymy ve vašem tělesném systému, aby metabolizovaly energii pocházející z bílkovin, tělesných tuků a sacharidů. Udržování fyzické aktivity a konzumace dobře vyvážené stravy rovněž pomáhají udržovat zdravý a vyvážený metabolický proces – aspekty, které jsou klíčové pro zdravé a vyvážené stárnutí i pro vaše celkové zdraví.

Chraňte silné kostní tkáně. Možná už víte, že vápník je zásadní pro zdravé a vyvážené kostní tkáně. Bez ohledu na to, co jste provedli, uznáváte, že minerální vápník potřebuje vitamín D, aby mohl účinně plnit svůj úkol, který pomáhá vytvářet zdravé a vyvážené kosti?

Co pro vás mohou vitamíny udělat?Vrstva kůže vytváří vitamín D při přímém vystavení přímému slunečnímu záření, avšak potřebné použití opalovacích krémů, slabé přímé sluneční záření v zimě, stejně jako špatná absorpce kůží, to vše působí proti produkci této konkrétní klíčové živiny. A i když je vitamín D ve skutečnosti obsažen v mléce, mnoho lidí nekonzumuje dostatečné množství mléčných výrobků, aby to mělo prospěch.4.

  • Žena provádějící dřepová cvičení spolu s tělesnými váhami.
  • Uspokojení vašich nutričních požadavků.

Věnování se zbrusu nové stravovací rutině nebo životnímu stylu může být uspokojující, přesto byste mohli náhodou vyloučit životně důležité vitamíny a minerály. Multivitamínové doplňky mohou tyto běžné nutriční požadavky pokrýt. Pokračujte ve čtení, abyste viděli, které živiny získávají z několika nejznámějších diet. Paleo.

Zatímco paleolitický (Paleo) dietní plán se zabývá množstvím zpracovaných a také rafinovaných potravin – hlavními pachateli neuspokojivého zdraví v západních dietních režimech – výjimka celých povrchů a mléka může způsobit nedostatek vápníku, vitaminu D, jako např. také vitamíny skupiny B. Multivitaminové pilulky spolu s vyšším obsahem těchto živin vám mohou pomoci udržet vyváženou kostní tkáň a také pomoci při metabolizaci každé z těchto zdravých bílkovin.

Keto (ketogenní) dietní režim je ve skutečnosti prominentní díky vysokému obsahu bílkovin, tuku a také nízkosacharidová strategie, která napomáhá spalování tuků.

V důsledku omezení sacharidů se však keto zbavuje značného množství ovoce z vaší stravy, takže je běžné, že máte nedostatečný příjem vitaminu C a také draslíku v krvi. Navíc jeho vlastní redukce povrchů naznačuje, že vynecháte obohacené produkty, které obsahují thiamin, folát a hořčík.

I když existuje spousta skvělých vegetariánských možností, stále můžete přijít o několik živin, které se často objevují v masných výrobcích. a drůbež, jako je vitamín B12 a také železo. A také pokud máte co do činění s rybami, vaše strava může mít nedostatek omega-3 tuků.7 Další jedinci se rozhodnou zcela vyloučit živočišné produkty pocházející z jejich dietních režimů.

Zatímco plány rostlinné stravy jsou bohaté na zeleninu a ovoce, odstraňují některé z nejlepších zdrojů železa a vitamínu B12. Navíc, bez mléčných výrobků, jsou méně dostupné zdroje vápníku a vitamínu D. Podobným způsobem, vzdání se ryb a vajec může snadno omezit vaši spotřebu omega-3 tuků.8.

Živiny těžko získatelné pouze z jídla

Navzdory vašemu výběru výživy může být problém získat některé živiny denně pouze z jídla. Doplňky jsou ve skutečnosti skvělou volbou, která zaručí, že skutečně důsledně odpovídáte na potřeby vašeho těla bez ohledu na vaše denní možnosti stravování.

Jak by to mohlo vypadat, kdybychom se řídili našimi doporučenými denními dávkami (RDA) pro několik z těchto živin? Ať už je to schopnost dívat se v noci1 nebo vyživovat pokožku, vitamíny2 nám pomáhají s fyzickými metodami, které vytvářejí životní styl. Přemýšlejte o nich jako o personálu na plný úvazek ve stavbě a výstavbě nebo dokonce údržbě, který nám pomáhá správně fungovat, růst a tvořit.

2 dívky na kole u pobřeží. Zatímco vitamíny by rozhodně nemohly zaujmout pozornost jako vedoucí personálu, různé úkoly, které naše fyzická těla vyžadují, se bez jejich pomoci jistě neobejdou.

Vitamíny, které potřebujeme, získává náš tým nejlépe z potravy potraviny, které naše společnost jí.2 V tělesném systému se zdravé bílkoviny, sacharidy a také tuky chemicky mísí s jinými léky, aby dodávaly energii a také budovaly fyzickou tělesnou tkáň. Chemikálie vyrobené z detailů vitamínů zahajují nebo dokonce urychlují tyto řetězové reakce.3, 4 Například vitamíny B napomáhají rozvoji energetických enzymů, které pomáhají přenášet energii z potravin, které naše společnost přijímá, do fyzického těla.

Leave a Comment

This is map - health blog