Rozdíl mezi vitamíny rozpustnými ve vodě a v tucích

Rate this post

Všechny vitamíny jsou rozpustné buď ve vodě, nebo dokonce v tucích, a to přesně souvisí s tím, jak se ve vašem těle rozkládají, jakmile je sníte. Rovněž vás informuje, jak dlouho vydrží ve vašem systému, jakmile je všechny vezmete.

Vitamíny rozpustné ve vodě

Vitamíny rozpustné ve vodě jsou vlastně krátkodobé vitamíny, které se ve vašem fyzickém těle neudrží dlouho. Když je přijmete, rychle se rozbijí a váš tělesný systém absorbuje to, co potřebuje (obvykle extrémně málo – www.nadaceledviny.cz), a tak dále je vyloučen prostřednictvím vašeho fyzického odpadu. Vitamíny rozpustné ve vodě je obvykle nutné užívat častěji, protože ve vašem fyzickém těle nevydrží dlouho.

Tyto vitamíny obvykle mají tendenci stát se těmi, které váš tělesný systém vyžaduje pouze procenta najednou, což je důvod, proč rozhodně není starost o vaše zdraví a wellness, aby všechny takto rychle selhaly. Milované vitamíny B jsou ve skutečnosti všechny rozpustné ve vodě a také vitamín C. Toto jsou vaše základní vitamíny rozpustné ve vodě:

  • Vitamíny rozpustné ve vodě

    Folát

  • Thiamin
  • Riboflavin
  • Niacin
  • Kyselina pantotenová
  • Biotin
  • Vitamín B6
  • Vitamín B12
  • Vitamín C.

Vitamíny rozpustné v tucích.

Na druhou stranu vitamíny rozpustné v tucích se ve vašem těle udrží déle. Vaše tělo je všechny absorbuje spolu s různými jinými tělesnými tuky, které konzumujete, stejně jako vitamíny, které přijímáte uložené ve vašem těle. Některé vitamíny rozpustné v tucích vydrží ve vašem fyzickém těle měsíce, což vašemu fyzickému tělu umožní využívat je pomalu, jak je potřeba. To je vlastně důvod, proč tyto vitamíny nemusí být konzumovány tak běžně nebo dokonce ve velkých objemech – vaše fyzické tělo lpí na tom, co potřebuje, a také se často nevrací.

Existují 4 základní vitamíny rozpustné v tucích, které vaše tělo potřebuje mít:.

  • Vitamín A.
  • Vitamín D.
  • vitamín E
  • Vitamín K.

13 nezbytných vitamínů, které vaše tělo potřebuje, aby zůstalo dobře vyvážené.
Vitamíny pomáhají udržovat váš tělesný systém dobře vyvážený a zachovávají normální tělesné vlastnosti, jako je udržování pevnosti kostí a odstraňování infekcí. To jsou životně důležité vitamíny, které potřebujete mít ve svém pravidelném režimu.

Vitamín A. Proč to potřebujete: Vitamin An je ve skutečnosti chápán tak, že udržuje zdraví očí a zdraví, podporuje vývoj leukocytů a řídí růst buněk. Vitamin An navíc přispívá k vašemu nezranitelnému zdraví, což může pomoci chránit vás před některými nemocemi, jako jsou některé rakovinné buňky.

Indikátory nedostatku: Indikátory nedostatku vitaminu A mohou spočívat v nedostatečném zraku, zánětech kůže, nemocech nebo dokonce neschopnosti otěhotnět. Opravdu dobré zdroje potravin: listová zelenina, rajčata, játra, rybí tuk, mléko, vejce, mango, pomeranč a také žlutá zelenina. Rozpustnost: Rozpustný v tucích.

Vitamín C.

Proč to potřebujete: Vitamin C se nejčastěji používá k boji proti chladnému počasí a infekcím. Je to vlastně také antioxidant, což znamená, že může pomoci v boji proti doplňkovým radikálům, které vám mohou způsobit nevolnost.

Indikátory nedostatku: Příznaky nedostatku vitaminu C zahrnují zcela suchou vrstvu kůže, únavu, špatný imunitní systém, sdílenou bolest a také špinavé tkáně dásní. Kurděje, i když je to ve skutečnosti neobvyklé, je také indikátorem nedostatku vitaminu C. Skvělé zdroje jídel: citrusy, brukvovitá zelenina, jahody, paprika, rajčata, bílé brambory. Rozpustnost: Rozpustný ve vodě.

Vitamín D.

Proč ho potřebujete: Vitamin D přispívá ke struktuře a také k ochraně vašich kostních tkání. Tento vitamín také snižuje otoky a také kontaminace. Příznaky nedostatku: Mezi příznaky nedostatku vitaminu D patří bolest kostí, únava, bolesti svalů a také zlepšení stavu mysli. Zdroje dobrých jídel: vaječné žloutky, mléčné výrobky, mléko, losos, tuňák, masová játra. Rozpustnost: Rozpustný v tucích.

vitamín E

Proč to potřebujete: Vitamin E je známý pro své antioxidační rezidenční nebo komerční vlastnosti, které mohou snadno pomoci chránit vaše fyzické tělo před zcela volnými radikály. Ty mohou vést k poškození vašich buněk a vést k předčasnému stárnutí. Příznaky nedostatku vitaminu E se projevují slabým imunitním systémem, nedostatečným zrakem a oslabením svalové hmoty. Vynikající zdroje jídel: slunečnicový olej, ořechy, arašídy, zelený špenát, chřest, mango, avokádo. Rozpustnost: Rozpustný v tucích.

Leave a Comment

This is map - health blog