Podívejte se blíže na vitamíny rozpustné v tucích

Rate this post

Obecně však platí, že vitaminy rozpustné ve vodě je třeba ve skutečnosti každých párkrát vyměnit. Jen si uvědomte, že ve skutečnosti existuje jistá věc, že konzumace značného množství řady těchto mikroživin prostřednictvím doplňků může být docela nebezpečná. Například velmi vysoké dávky B6 – mnohonásobek doporučeného objemu 1,3 miligramů (miligramů) denně pro dospělé – mohou snadno poškodit nervy, což má za následek pocit necitlivosti a slabosti svalové hmoty.

Místo toho, aby se rychle dostaly do krevního oběhu jako mnoho vitamínů rozpustných ve vodě, vitamíny rozpustné v tucích zvyšují vstup do krve pomocí lymfatických kanálů na povrchu střevní stěny (viz obrázek – zkontrolujte více – zde). Několik vitamínů rozpustných v tucích cestuje s tělem pouze za doprovodu proteinů, které fungují jako společnosti.

Tučná jídla a oleje jsou vlastně zásobníky čtyř vitamínů rozpustných v tucích. Ve vašem tělesném systému slouží tělesné tukové buňky a také játra jako hlavní zásobárny pro tyto vitamíny a podle potřeby je všechny uvolňují.

Podívejte se blíže na vitamíny rozpustné v tucích

Do jisté míry můžete o těchto vitamínech uvažovat jako o mikroživinách s časovaným uvolňováním. Ve skutečnosti je možné sníst je všechny jednou za čas, možná v dávkách s odstupem celých týdnů nebo dokonce měsíců, na rozdíl od denního, a přesto dostávat výplň. Vaše fyzické tělo odvádí přebytek a pomalu ho odděluje, aby splnilo vaše požadavky.

  • Vitamíny rozpustné v tucích.
  • Vitamín A.
  • Vitamín D.
  • vitamín E
  • Vitamín K.

Co předvádějí. Toto kvarteto vitamínů dohromady pomáhá udržovat vaše oči, vrstvu pokožky, plíce, střevní trakt a nervový systém v opravdu dobrém stavu. Zde je uvedeno několik různých dalších důležitých funkcí, které tyto vitamíny hrají:.

Vyvíjet kostní tkáň. Vývoj kostní tkáně by byl nemožný bez vitamínů A, D a K.

Chraňte perspektivu. Vitamin A také pomáhá udržovat tkáně zdravé a vyvážené a chrání váš zrak. Zapojte se příznivě. Bez vitaminu E by vaše tělo mělo problém vstřebávat a šetřit vitamin A. Zabezpečte fyzické tělo. Vitamin E rovněž působí jako antioxidant (látka, která pomáhá chránit tělo před poškozením způsobeným nestabilními částicemi).
Slova moudrým.

Vzhledem k tomu, že vitamíny rozpustné v tucích jsou skutečně uchovávány ve vašem fyzickém těle po značnou dobu, může se hromadit nebezpečné množství. K tomu skutečně pravděpodobně dojde, pokud budete užívat doplňky stravy. Je skutečně velmi neobvyklé získat nadbytek vitamínu pouze z jídla.

Blíže zvážit významné minerály

Tělesný systém potřebuje mít a také ukládat relativně velké množství významných minerálů. Tyto minerály nejsou pro vaše zdraví o nic důležitější než stopové minerály; jsou ve skutečnosti pouze aktuální ve vašem těle v lepších objemech.

Hlavní minerály procházejí tělem mnoha způsoby. Draslík, jako příklad, je skutečně rychle absorbován do krevního řečiště, kde se otevřeně distribuuje a je také vylučován ledvinami, podobně jako vitamín rozpustný ve vodě. Vápník je ve skutečnosti ještě více jako vitamín rozpustný v tucích, protože potřebuje společnost pro vstřebávání i transport.

  • Významné minerály.
  • Minerál vápníku.
  • Chlorid.
  • Hořčík.
  • Fosfor.
  • Draslík.
  • Sodík.
  • Síra.

To, co dělají. Některé z klíčových povinností hlavních minerálů je ve skutečnosti zachovat správnou rovnováhu vody v tělesném systému. Sůl, chlorid a draslík se v tom ujímají vedení. 3 další primární minerály – vápník, fosfor a také minerál hořčík – jsou nezbytné pro zdravé a vyvážené kostní tkáně. Síra pomáhá udržovat proteinové konstrukty, obsahující některé z těch, které zahrnují vlasy, vrstvu kůže a také nehty.

Doporučení. Nadbytek jednoho primárního minerálu může způsobit nedostatek dalšího. Tyto formy nerovností jsou ve skutečnosti běžně spouštěny přetížením pocházejícím z doplňků, nikoli potravinových zdrojů.

Níže jsou uvedeny 2 případy. Přetížení sodíkem. Vápník se váže spolu s přebytečnou solí v tělesném systému a také je ve skutečnosti eliminován, když fyzické tělo zjistí, že hladiny soli by měly být sníženy. To znamená, že pokud přijmete velké množství sodíku ve formě soli nebo dokonce rafinovaných potravin, můžete ztratit potřebné vápníkové minerály, protože se vaše fyzické tělo zbavuje přebytečného sodíku.

Leave a Comment

This is map - health blog