Mikroživiny spolu s velkou prací v tělesném systému

Rate this post

Živiny jsou často nazývány mikroživiny, protože vaše tělo potřebuje jednoduše velmi malé množství všech z nich – nadaceledviny. Nicméně zanedbávání dostat i tato malá množství v podstatě slibuje onemocnění. Níže je ve skutečnosti několik případů stavů, které mohou být důsledkem nedostatku vitamínů:

  • Kurděje. Staří mořeplavci věděli, že dlouhé měsíce pobytu bez čerstvých ovocných produktů nebo dokonce zeleniny – primárních zdrojů vitaminu C – vede ke krvácení dásní a netečnosti kurdějí.
  • Slepota. V některých stavebních zemích jsou lidé stále slepí kvůli nedostatku vitaminu A.
    Křivice. Nedostatek vitaminu D může vést ke křivici, což je problém, který se vyznačuje měkkými, slabými kostními tkáněmi, které mohou způsobit vyhublé defekty, jako jsou ohnuté nohy. Většinou k boji proti křivici, Spojené státy mají obohacené mléko spolu s vitamínem D, protože 1930.
  • Stejně jako nedostatek životně důležitých stopových prvků může snadno způsobit značná zranění vašeho fyzického těla, příjem dostatečného množství může poskytnout významnou výhodu. Některé příklady těchto výhod:

Mikroživiny spolu s velkou prací v tělesném systému

Silné kosti. Kombinace minerálů vápníku, vitamínu D, vitamínu K, minerálu hořčíku a také fosforu chrání vaše kosti před zlomeninami kostí. Zabraňuje abnormalitám. Užívání doplňků kyseliny listové na počátku těhotenství pomáhá chránit před vrozenými poruchami mysli a obratlů u dětí.  Zdravé zuby. Minerální fluorid nejen napomáhá tvorbě kostí, ale také zabraňuje vzniku zubního kazu nebo jeho exacerbaci.

Rozdíl mezi minerály a vitamíny

Ačkoli jsou ve skutečnosti všechny brány v úvahu stopové prvky, vitamíny a minerály se v obecných technikách liší. Vitamíny jsou ve skutečnosti organické a mohou být rozbity teplem, oblohou nebo kyselinou. Minerály jsou ve skutečnosti anorganické a drží si svůj chemický rámec.

Proč se to tedy týká? Znamená to, že minerály v půdě a vodě si rychle najdou cestu přímo do vašeho tělesného systému s vegetací, rybami, domácími zvířaty a také tekutinami, které konzumujete. Je však těžší dopravit vitamíny z potravy a dalších zdrojů do vašeho fyzického těla, protože příprava jídla, skladovací prostor a základní viditelnost k obloze mohou tyto jemnější materiály pozastavit.

Interakce – skvělými i špatnými způsoby

Několik stopových prvků se spojuje. Vitamin D umožňuje vašemu tělesnému systému vybírat vápník z potravin, které procházejí vaším trávicím traktem, spíše než jej sklízet z kostí. Vitamin C pomáhá vstřebávat železo.

  • Vzájemné působení mikroživin není vždy kooperativní. Například vitamín C brání schopnosti vašeho tělesného systému přijímat esenciální minerál měď. A také mírné přetížení minerálu manganem může zhoršit nedostatek železa.
  • Bližší pohled na vitamíny rozpustné ve vodě. Vitamíny rozpustné ve vodě jsou naloženy do zředěných částí potravin, které jíte. Ve skutečnosti se vstřebávají přímo do krevního řečiště, protože jídlo je ve skutečnosti nesprávné během trávicí funkce nebo když se doplněk rozptýlí.
  • Vzhledem k tomu, že velká část vašeho fyzického těla je složena z vody, řada vitamínů rozpustných ve vodě se jednoduše šíří ve vašem fyzickém těle. Vaše ledviny neustále snižují hladinu vitamínů rozpustných ve vodě a odvádějí nežádoucí látky pryč z těla močí.

Vitamíny rozpustné ve vodě vitamíny skupiny B:

  • Biotin (vitamín B7).
  • Kyselina listová (folát, vitamín B9).
  • Niacin (vitamín B3).
  • Kyselina pantotenová (vitamín B5.
  • Riboflavin (vitamín B2).
  • Thiamin (vitamín B1).
  • Vitamín B6.
  • Vitamín B12.
  • Vitamín C.

Co provádějí. Přestože vitamíny rozpustné ve vodě mají v těle mnoho činností, některé z nejvýznamnějších ve skutečnosti pomáhají vyčistit sílu obsaženou v potravinách, které jíte. Jiné pomáhají udržovat tkáně dobře vyvážené. Zde je několik příkladů toho, jak různé vitamíny pomáhají udržovat zdraví:.

  • Uvolněte elektřinu. Řada vitamínů B je ve skutečnosti rozhodujícími prvky konkrétních koenzymů (molekuly, které napomáhají chemikáliím), které pomáhají vybíjet elektřinu pocházející z jídel.
  • Vytvářejte energii. Na tvorbě energie se podílí thiamin, riboflavin, niacin, kyselina pantotenová a také biotin.
    Vytvářejte zdravé bílkoviny i tkáně. Vitamíny B6, B12 a kyselina listová metabolizují aminokyseliny (stavební kameny bílkovin) a také podporují růst tkání.
  • Vyrobte si hovězí kolagen. Jedním z několika úkolů, na kterých se vitamín C podílí, je ve skutečnosti pomáhat vytvářet bovinní kolagen, který spojuje všechny rány, drží struktury kapilárních stěn a také tvoří základ pro zuby a kostní tkáně.

Rada. Na rozdíl od veřejného mínění mohou některé vitamíny rozpustné ve vodě zůstat ve fyzickém těle po delší dobu. Možná máte ve svých játrech dlouholetý zdroj vitamínu B12. Stejně jako také kyselina listová a také zásoby vitamínu C mohou trvat déle než několikrát.

Leave a Comment

This is map - health blog