Bližší pohled na stopový prvek

Rate this post

Přebytek fosforu. Navíc příliš mnoho fosforu může bránit vašemu potenciálu absorbovat minerální hořčík. Náprstek může snadno obsahovat čištění všech stopových prvků normálně umístěných ve vašem tělesném systému. Přesto jsou jejich přídavky ve skutečnosti stejně důležité jako ty primárních minerálů, jako je vápník a fosfor, z nichž každý představuje více než libru vaší fyzické tělesné hmotnosti.

  • Stopové minerály.
  • Chrom.
  • Měď.
  • Fluorid.
  • Jód.
  • Žehlička.
  • Mangan.
  • Molybden.
  • Selen.
  • Zinek.

Co provádějí – nadaceledviny.cz. Stopové minerály vykonávají rozmanitou sbírku prací. Níže je ve skutečnosti několik příkladů: Železo je ve skutečnosti lépe pochopitelné pro transport vzduchu po celém fyzickém těle. Fluor posiluje kostní tkáň a maří zubní dutinu. Zinek napomáhá embolii, je nezbytný pro preferenci i vůni a také posiluje imunitní odpověď.

Bližší pohled na stopový prvek

Měď pomáhá vyvinout četné chemikálie, z nichž jedna pomáhá spolu s rychlostí metabolismu železa a také vytvářením hemoglobinu, který zadržuje vzduch v krevním řečišti. Různé další stopové minerály plní každý kousek jako důležité úkoly, jako je pomoc při zabraňování poškození buněk tělesného systému a také jako součást životně důležitých chemikálií nebo dokonce posilování jejich úkolů.

Slova moudrým.

Stopové prvky se spolu stýkají, občas způsobem, který může vyvolat nerovnosti. Příliš mnoho jednoho může vést nebo dokonce vést k nedostatečnosti druhého. Níže jsou skutečně některé příklady:

  • Menší přetížení manganem může prohloubit nedostatek železa. Nedostatek může také způsobit komplikace.
  • Když má fyzické tělo příliš málo jódu, tvorba hormonů štítné žlázy se snižuje, což způsobuje zpomalení a nárůst hmotnosti spolu s dalšími zdravotními problémy. Obavy se zhoršují, pokud má tělo navíc nedostatek selenu.
  • Rozdíl mezi “jen dost dobrý” a “příliš mnoho” stopových minerálů je obvykle malý.
  • Potraviny jsou obvykle bezpečným zdrojem stopových minerálů, ale pokud užíváte doplňky, je důležité se ujistit, že skutečně nepřekračujete bezpečné množství.

Blíže zvažte antioxidanty.

Antioxidant je ve skutečnosti souhrnná fráze pro jakoukoli sloučeninu, která může působit proti nestabilním částicím, jako jsou volné radikály, které poškozují DNA, vrstvy tkáňové membrány a různé další aspekty buněk.

Tkáně vašeho fyzického těla obvykle produkují spoustu antioxidantů, které je třeba umístit na hodinky. Potraviny, které konzumujete – stejně jako možná několik doplňků, které užíváte – jsou dalším zdrojem antioxidačních sloučenin. Karotenoidy (jako lykopen v rajčatech a také lutein v zelí) a flavonoidy (jako antokyany v borůvkách, kvercetin v jablkách a také červené cibuli a také katechiny v zeleném čaji) jsou antioxidanty. Vitamíny C a E a minerální selen mají rovněž antioxidační vlastnosti.

Proč mohou být bezplatné radikály nebezpečné.

Volné radikály jsou přirozeným vedlejším produktem bazálního metabolismu a ve skutečnosti jsou rovněž produkovány ultrafialovým zářením, cigaretovým kouřem, cigaretami a znečištěním ovzduší. Postrádají plné zesílení elektronů, což je všechny činí nestabilními, takže odtrhávají elektrony z jiných částic, čímž tyto částice v procesu poškozují.

Volné radikály mají spravedlivou představu o tom, že způsobují poškození mobilních zařízení. Přesto mohou být také užitečné. Když se buňky imunitního systému shromažďují, aby bojovaly proti vetřelcům, kyslík, který využívají, odvádí z vojáků bezplatné radikály, které ničí infekce, bakterie a také ničí fyzické tělesné buňky v oxidativním výbuchu. Vitamin C může v tomto okamžiku odzbrojit doplňkové radikály.

Jak mohou pomoci antioxidanty?

Antioxidanty jsou schopny neutralizovat záškodníky, jako jsou volné radikály, tím, že se vzdají části svých vlastních elektronů. Když molekula vitaminu C nebo E obětuje tuto oběť, může to umožnit klíčovému proteinu, genu nebo buněčné membráně uniknout poškození. To pomáhá přerušit řetězovou reakci, která může ovlivnit mnoho dalších buněk.

Je důležité si uvědomit, že termín „antioxidant“ odráží spíše chemické vlastnosti než specifické nutriční vlastnosti. Každá ze živin, která má antioxidační vlastnosti, má také řadu dalších aspektů a měla by být zvažována individuálně. Důležitý je také kontext – v některých prostředích je například vitamín C antioxidantem a v jiných může být prooxidantem.

Slova moudrým

Články a reklamy propagovaly antioxidanty jako způsob, jak pomoci zpomalit stárnutí, zabránit srdečním chorobám, zlepšit ochabující vidění a omezit rakovinu. A laboratorní studie a mnoho rozsáhlých observačních studií (typ, který se dotazuje lidí na jejich stravovací návyky a užívání doplňků stravy a poté sleduje vzorce jejich onemocnění) zaznamenaly přínosy stravy bohaté na určité antioxidanty a v některých případech z antioxidačních doplňků.

Ale výsledky z randomizovaných kontrolovaných studií (ve kterých jsou lidé přiřazeni k tomu, aby užívali konkrétní živiny nebo placebo) mnoho z těchto tvrzení nepotvrdily. Jedna studie, která shromáždila výsledky z 68 randomizované studie s více než 230 000 účastníky zjistily, že lidé, kterým byl podáván vitamín E, beta karoten a vitamín A, měli vyšší riziko úmrtí než ti, kteří užívali placebo. Zdá se, že pilulky vitaminu C nemají žádný účinek a selenem se mírně snížila úmrtnost, ale je zapotřebí další výzkum těchto živin.

Tato zjištění naznačují malý celkový přínos antioxidantů ve formě pilulek. Na druhou stranu mnoho studií ukazuje, že lidé, kteří konzumují vyšší množství těchto antioxidantů v potravinách, mají nižší riziko mnoha onemocnění.

Leave a Comment

This is map - health blog