Přední inovátoři v léčbě onemocnění ledvin kompozic pro farmaceutický průmysl

Rate this post

Farmaceutický průmysl je i nadále ohniskem inovací, s aktivitou poháněnou vývojem nových léčebných paradigmat a gravitací neuspokojených potřeb, stejně jako rostoucím významem technologií, jako je farmakogenomika, digitální terapie a umělá inteligence. Jen za poslední tři roky bylo ve farmaceutickém průmyslu podáno a uděleno více než 633 000 patentů, uvádí zpráva GlobalData o inovacích ve farmacii: složení léčby poruch ledvin.

Ne všechny inovace jsou však stejné a ani nesledují neustálý vzestupný trend. Místo toho má jejich vývoj podobu křivky ve tvaru písmene S, která odráží jejich typický životní cyklus od raného vzniku až po urychlení adopce, než se konečně stabilizuje a dosáhne zralosti.

Identifikace toho, kde se konkrétní inovace na této cestě nachází, zejména těch, které se nacházejí v rozvíjejících se a zrychlujících se fázích, je nezbytná pro pochopení jejich současné úrovně přijetí a Blog pravděpodobné budoucí trajektorie a dopadu, který budou mít.

110 inovací bude formovat farmaceutický průmysl

Podle společnosti GlobalData Technology Foresights, která vykresluje křivku S pro farmaceutický průmysl pomocí modelů intenzity inovací postavených na více než 756 000 patentech, existuje 110 inovačních oblastí, které budou formovat budoucnost tohoto odvětví.

V nově vznikající inovační fázi jsou buněčná terapie očních poruch, složky vakcíny proti koronaviru a kompozice DNA polymerázy rušivými technologiemi, které jsou v raných fázích aplikace a měly by být pečlivě sledovány. Adeno-asociované virové vektory, kompozice alkoholdehydrogenázy a stabilizátory séra protilátek jsou některé z urychlujících inovačních oblastí, kde se adopce neustále zvyšuje. Mezi oblasti dozrávání inovací patří složení protilátek proti chřipce a anti-interleukin 1, které jsou nyní v průmyslu dobře zavedené.

Složení léčby poruch ledvin je klíčovou inovační oblastí ve farmaceutickém průmyslu

Chronické onemocnění ledvin (CKD) nebo chronické onemocnění ledvin je stav charakterizovaný postupnou ztrátou funkce ledvin v průběhu času. Cukrovka a vysoký krevní tlak jsou nejčastějšími příčinami onemocnění ledvin. Léčba zahrnuje léky na vysoký krevní tlak, jako jsou inhibitory angiotensin konvertujícího enzymu (ACE) nebo blokátory receptoru angiotensinu II k zachování funkce ledvin, léky ke zmírnění otoků atd.

Analýza GlobalData také odhaluje společnosti v čele každé inovační oblasti a hodnotí potenciální dosah a dopad jejich patentové činnosti v různých aplikacích a geografických oblastech. Podle GlobalData existuje více než 40 společností, které pokrývají dodavatele technologií, zavedené farmaceutické společnosti a začínající začínající podniky zabývající se vývojem a aplikací kompozic pro léčbu poruch ledvin.

Rozmanitost aplikací “měří počet různých aplikací identifikovaných pro každý příslušný patent a obecně rozděluje společnosti na “specializované” nebo “diverzifikované” inovátory.

“Geografický dosah” označuje počet různých zemí, ve kterých je každý příslušný patent registrován, a odráží šíři zamýšlené zeměpisné aplikace, Od “globální” po “místní”.

Boston Medical Center (BMC) je jedním z předních patentových filtrů v kompozicích léčby poruch ledvin. Oddělení ledvin v BMC je celostátně uznávaným výzkumným a vzdělávacím programem v nefrologii již více než pět desetiletí. Výzkum se zaměřuje na imunopatogenezi glomerulárních onemocnění, strukturní biologii glomerulu, mechanismy autoimunity, cystické onemocnění ledvin a rakoviny, vývoj ledvin a mechanismy poškození buněk při akutním selhání ledvin.

Pokud jde o rozmanitost aplikací, Boston Medical Center je špičkovou společností, následuje F.Hoffmann-La Roche a SP Nutraceuticals. Díky geografickému dosahu si AstraZeneca drží nejvyšší pozici, zatímco Renibus Therapeutics a Biogen jsou na druhé a třetí pozici.

Leave a Comment

This is map - health blog