Výživa a psychické zdraví-jsou spojeny?

0
Rate this post

Existuje souvislost mezi tím, co jíte, a tím, jak se cítíte. Současný výzkum doporučuje, aby se psychologické zdraví mohlo spoléhat na výběr stravy. Zdravá a vyvážená strava hraje klíčovou roli v prevenci a léčbě duševních chorob.

Dieta a duševní zdraví.

Výzkumná studie zaměřená na vztah mezi dietní plán nejvyšší kvality, stejně jako duševní nemoc je poměrně nový. Pochopení, které dnes máme, je do značné míry založeno na pokusech na zvířatech i na pozorovacích studiích na lidech. Povinnost výživy v oblasti duševního zdraví a wellness je opravdu složitá a práce pokračuje v opravě řady záhad obklopujících tento problém. Přímý důkaz spojující dietní režim a duševní zdraví a wellness má. dosud nebyl objeven, nicméně blog mnoho vědeckých prací ověřuje přítomnost takového vztahu.

V kontextu vlivu výživy

v oblasti duševního zdraví se vědci zabývají: vlivem mikrobioty na psychický stav, fungováním intestinálně-mozkové osy (psychobiotika získávají stále větší význam v péči o duševní zdraví), spolu se zařízeními oxidačního stresu a úzkosti a také potraviny, které mohou vytvářet trvalé otoky.

Nutripsychiatrie

Nutripsychiatrie neboli dietní psychiatrie je poměrně nová oblast, která zkoumá dopad nutriční kvality a také živin na duševní zdraví. Toto pole je výkonným zařízením pro lékaře. Ukázalo se, že dietní léčba může pacientům pomoci bojovat s nepříznivými účinky léků, zlepšit náladu a bojovat s obavami, se kterými se setkávají.

Kvalitní dietní režim a riziko klinické deprese

Studie SMILES (podporující změnu způsobu života ve snížených emočních stavech) byla jen jednou z prvních randomizovaných regulovaných studií, které zkoumaly terapeutické výsledky dietního režimu na již existující duševní onemocnění. Výsledky studie ukazují, že změna způsobu, jakým jíme, se ukázala jako účinný přístup k léčbě závažných depresivních epizod. Kromě toho jsou zapotřebí dlouhodobé studie, aby se jejich hledání uplatnilo na větší tým lidí. Zdravé stravovací návyky souvisejí se sníženým rizikem klinické deprese. To bylo potvrzeno metaanalýzou 21 studií z 10 zemí publikovaných v” psychiatry research study ” před několika lety.

Kvalitní dietní režim a riziko klinické deprese

Řada výzkumných studií skutečně potvrdily, že středomořská strava bohatá na ovoce, zeleninu, celozrnné výrobky, ryby, olivový olej, nízkotučné mléčné výrobky, výrobky bohaté na antioxidanty a také snížený v potravinách živočišného původu byl spojen se sníženým rizikem úzkosti.
Srovnatelné vzorce byly pozorovány u mladých lidí. Vědci z College of delhi uvedli, že viděli webové spojení mezi zdravou a vyváženou stravou dospívajících a minimalizovaným rizikem úzkosti během dospívání.

Podle výsledků studie” ATTICA” může podpora zdravého konzumního chování také snížit příznaky úzkosti u starších osob. Experiment odhalil, že lidé po 50. let, jejichž dietní plán byl bohatý na nasycené tuky a také cukry častěji přicházejí s pocitem úzkosti.

Dietní plán a také afektivní onemocnění-bipolární

Roste vášeň v důležitosti stravy v patogenezi afektivně-bipolárního onemocnění. Tato komunikace není plně pochopena. Pravděpodobné odkazy závisí na řadě prvků.

Analýzy pacientů z celého světa odhalily, že k vyššímu rozsahu příznaků afektivně-bipolárního stavu došlo u jedinců, kteří měli vyšší příjem energie, jejich jídla se skládala z mnoha tuků a sacharidů, což je zvláštní údajná západní strava. Takoví jedinci sotva někdy připravují pokrmy sami.

Léčba poruch nálady vyžaduje přemýšlení o subjektivních pocitech pacienta. Použití dietních úprav u jedinců, kteří bojují s bipolárním onemocněním, může zvýšit výkon terapie. Tímto způsobem se lidé mohou připojit k léčebnému procesu a také získat pocit lepší kontroly, mají dojem, že se s tímto stavem zabývají mnohem lépe. Odborníci hlásí velký odpor přijatých nutraceutik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here