Cílem je přijímat vitamíny z vyváženého

Rate this post

Každý, kdo užívá doplňky stravy, by si měl dávat pozor, aby nepřekročil maximální dávku, protože výzkum Trusted Resource ukazuje, že příliš mnoho jakéhokoli druhu vitaminu může vyvolat zdravotní problémy – WWW. Navíc některé léky mohou komunikovat s vitamínovými doplňky. Celkově je velmi důležité promluvit si s poskytovatelem zdravotní péče před pokusem o jakýkoli druh doplňku.

Několik doplňků je skutečně nabízeno k pořízení online. Kdy je vlastně nejúčinnější příležitost konzumovat doplňky?

Odnést Vitamíny jsou ve skutečnosti klíčové živiny, které pocházejí hlavně z potravin. Každý z nich vykonává ve fyzickém těle mnoho úkolů a nedostatek různých vitamínů může poškodit zdraví různými způsoby.

Cílem je přijímat vitamíny z vyváženého, odlišného dietního režimu, který obsahuje hodně zeleniny a ovoce. Pokud jedinec očekává nebo má dokonce zdravotní a wellness problém nebo omezený dietní plán, může mu lékař nebo odborník na výživu doporučit doplňky. Vitamíny rozpustné v tucích jsou ve skutečnosti vitamíny A, D, E a také K. Objevují se v potravinách skládající se z tělesných tuků. Fyzické tělo absorbuje tyto vitamíny, když provádí dietní přebytečné tuky. Ve vodě rozhodně nedifundují.

Vitamíny napomáhají správné funkci těla

Existují 2 typy: vitamíny rozpustné ve vodě a vitamíny rozpustné v tucích. Vitamíny rozpustné ve vodě jsou vlastně vitamíny B a C. Většina vitamínů pochází z jídla, ale slunce přináší vitamín D. Někteří lidé vyžadují nebo volí doplňky, které dodávají další vitamíny. Tělo přijímá vitamíny rozpustné v tucích nejideálněji, když je jedinec sní všechny s potravinami s vyšším obsahem tuku.

Tento krátký článek se zabývá druhy, funkcemi a zdroji vitamínů rozpustných v tucích a také tím, co se může snadno stát, pokud má člověk příliš mnoho nebo dokonce nedostatek.

Co jsou vlastně vitamíny a také minerály?

Váš tělesný systém potřebuje mít minerály a vitamíny, aby správně fungoval. Všechny je získáváte z potravin, které denně jíte. Vitamíny spadají do dvou kategorií: tukové zásoby rozpustné, stejně jako rozpustné ve vodě (samozřejmě: SAHL-yuh-bul):.

  • Vitamíny rozpustné v tucích – A, D, E, stejně jako K – se rozpouštějí v tucích a také se ve skutečnosti uchovávají ve vašem tělesném systému.
  • Vitamíny rozpustné ve vodě – C a vitamíny B-komplexu (jako jsou vitamíny B6, B12, niacin, riboflavin a folát) – difundují ve vodě. Vaše tělo si tyto vitamíny nemůže schovat.
  • Jakýkoli druh vitamínů B nebo C, který váš tělesný systém nevyužívá, putuje krevním řečištěm, stejně jako je vypouštěn (většinou při čůrání). Takže musíte mít každý den čerstvý zdroj těchto vitamínů.
  • Vitamíny jsou organické prvky, což naznačuje, že jsou vytvářeny rostlinami nebo dokonce zvířaty. Minerály jsou anorganické prvky, které pocházejí ze špíny a vody, stejně jako jsou ve skutečnosti nasáklé vegetací nebo dokonce sežrané tvory. Váš tělesný systém potřebuje mnohem větší množství některých minerálů, včetně vápníku, aby se vyvíjel a také zůstal zdravý. Ostatní minerály, jako je chróm, měď, jód, železo, selen a také zinek, se nazývají stopové prvky, protože jich musíte mít jen poměrně dost procent.

Co dělají vitamíny a minerály?

Živiny zvyšují imunitní systém, podporují typický růst a vývoj a podporují tkáně a také tělesné orgány při plnění jejich úkolů. Například jste s největší pravděpodobností slyšeli, že mrkev prospívá vašim očím. Platí to! Mrkev obsahuje mnoho sloučenin, které se dostaly do kontaktu s karotenoidy (pozoruhodné: kuh-RAH-teh-noydz), které vaše tělo přeměňuje na vitamín A, který pomáhá zastavit oční problémy.

Vitamin K napomáhá krevnímu oběhu k embolii, takže řezy a škrábance rychle přestanou krvácet. Vitamín K najdete v zelené listové zelenině, zelí a také v sójových bobech. Kromě silných kostí musíte konzumovat jídla, jako je mléko, přírodní jogurt a listová zelenina šetrná k životnímu prostředí, která je ve skutečnosti bohatá na minerální vápník.

Jak získám potřebné vitamíny a minerály?

Správná konzumace právě teď je ve skutečnosti zvláště klíčová vzhledem k tomu, že tělo potřebuje řadu minerálů a vitamínů, aby se zvýšilo a také zůstalo zdravé a vyvážené.

Konzumace směsi potravin je ve skutečnosti nejúčinnějším způsobem, jak získat všechny živiny, které denně potřebujete. Zelenina a ovoce, celozrnné výrobky, nízkotučné mléčné výrobky, libové maso, ryby a také kuřecí maso jsou ve skutečnosti nejúčinnějšími volbami pro získání živin, které vaše tělo vyžaduje.

Při výběru toho, co budete konzumovat, prozkoumejte štítky na jídle a vybírejte položky s vysokým obsahem vitamínů a minerálů. Když se například rozhodnete pro nápoje, zjistíte, že sklenice mléčných výrobků je opravdu dobrým zdrojem vitamínu D, vápníku, fosforu a také draslíku v krvi. Sklenice nealkoholického nápoje mezitím neobsahuje žádné vitamíny a dokonce ani minerály.

Navíc si můžete pochutnat bez ztráty výživy při jídle v restauracích: zeleninová pizza nebo fajita. Sendviče spolu se zdravými plátky kuřete, čerstvými saláty a také vařenými bramborami jsou ve skutečnosti jen několika báječnými a výživnými možnostmi.

Pokud jste vegan, budete muset správně zvážit dietu, která obsahuje živiny, které potřebujete. Nejideálnějšími zdroji minerálních látek zinek a také železo jsou ve skutečnosti maso, ryby a také drůbež. Můžete je však získat ze sušených zrn, semen, ořechů a také listové zelené zeleniny, jako je zelí.

Vitamin B12 je životně důležitý pro tvorbu červených krvinek a pro udržení správné funkce nervů. Ve skutečnosti se vyskytuje pouze ve zvířecích předmětech. Pokud nekonzumujete kuře, můžete získat vitamín B12 z vajec, mléka a dalších mléčných jídel a z posílených ranních zrn. Vegani (vegetariáni, kteří nekonzumují žádné živočišné produkty, včetně mléčných výrobků) mohou vyžadovat užívání doplňků vitamínu B12.

Mám si vzít doplněk?

Spousta lidí přemýšlí, zda by měli užívat vitamínové nebo minerální doplňky. Pokud váš dietní plán zahrnuje různá jídla – obsahující celozrnné produkty, nové ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, mandle, semena, vejce a také kuřata – s největší pravděpodobností získáte minerály a vitamíny, které váš tělesný systém potřebuje.

Na trhu je mnoho doplňků a jejich výrobci samozřejmě chtějí, abyste si je pořídili všechny. Dejte si pozor na neověřené případy týkající se výhod užívání mnohem více než doporučených objemů jakéhokoli druhu vitaminu nebo dokonce minerálu. Zdraví a vyvážení teenageři obvykle nepotřebují doplňky, pokud jedí všestranný dietní režim.

Před užíváním vitamínových nebo dokonce minerálních doplňků se poraďte se svým lékařem. I když něco prospívá, nenaznačujete, že více je lépe. Některé minerály a vitamíny mohou způsobit zdravotní potíže, pokud jich budete přijímat příliš mnoho.

Poraďte se se svým lékařem nebo dietologem, pokud ve skutečnosti vynecháváte potraviny, dietní programy, jste ve skutečnosti pečliví jedlíci nebo máte jakékoli obavy ohledně svého jídelníčku. Mohou reagovat na vaše dotazy a pomoci vám vytvořit zdravou stravovací strategii, která obsahuje živiny, které vaše tělo vyžaduje.

Leave a Comment

This is map - health blog