Živiny proti vypadávání vlasů

0
Rate this post

Obvyklou hlavní příčinou špatného vlasového onemocnění nebo vypadávání vlasů je nedostatek důležitých vitamínů a minerálů. Níže naši odborníci vytvořili nejlepších 7 základních minerálů a vitamínů pro zdravý vývoj vlasů a ochranu před vypadáváním vlasů.

Biotin (vitamín B8).

Biotin je jeden z absolutně nejdůležitějších vitamínů proti vypadávání vlasů. Vitamin B8 je skutečně zásadní pro udržení zdravých vlasů. Biotin má za následek produkci keratinu, který je nezbytný pro vlasy, pokožku hlavy a nehty. Kromě toho může Biotin zabránit tomu, aby vlasy přicházející zešedivěly. Biotin lze mimo jiné objevit v sójových výrobcích, mandlích (zejména ořechách a lískových oříšcích – nadaceledviny.cz), arašídech, vejcích a také mléčných výrobcích.

Kyselina listová (vitamín B11).

Kyselina listová je nezbytná pro vývoj tkání a také vývoj buněk. V důsledku toho je také rozhodující pro zdravé a vyvážené vlasové kořínky a také v důsledku vývoje vlasů. Kyselina listová navíc zajišťuje mnohem lepší průtok krve, což umožňuje živinám snadněji se dostat k pokožce hlavy.

health-hair

Kyselina listová je ve skutečnosti navíc označována jako vitamin B11 a ve Francii, Německu a také v USA je ve skutečnosti nazývána B9. Potraviny bohaté na kyselinu listovou jsou ve skutečnosti ekologická listová zelenina, klíčky, brokolice, zelí, produkty z citrusových plodů a také játra.

Selen.

Selen je vlastně minerál, který hraje významnou roli při zachování zdravých a vyvážených vlasů. Nedostatek může způsobit lámavost vlasů a také ztrátu vlasů. Selen podporuje fyzické tělo při zpracování zdravých bílkovin. Vzhledem k tomu, že se vlasy skládají převážně ze zdravých bílkovin, dostatečné množství selenu je skutečně důležité pro vývoj vlasů. Selen je běžný v mnoha jídlech, v malých množstvích. Na selen jsou opravdu bohaté para ořechy, ryby a také korýši.

Zinek.

Podobně jako selen má zinek ve skutečnosti uznávané zdravotní tvrzení EFSA, že pomáhá ke zdravým vlasům. Zinek zaručuje správný vývoj zdravých bílkovin a tím i všech tělesných buněk včetně vlasů. Zinek se také podílí na vývoji keratinu. Je proto považován za jeden z nejlepších léků pro zdravý a vyvážený vývoj vlasů. Nízké tržní hodnoty zinku mohou rovněž zvýšit šanci na další DHT ve fyzickém těle a také nedostatek zinku může snadno vést k ještě většímu počtu vlasů v telogenní fázi (relaxační fáze) a také ke štíhlým a jemným vlasům. Zinek se může nacházet mimo jiné v měkkýšech, kuřeti, nahnědlém chlebu, luštěninách a také ve slunečnicových semenech.

Žehlička.

Železo patří do krve, což je prvek, který přivádí vzduch pomocí tělesného systému. Nedostatek železa může snadno způsobit křehké vlasy a také jejich vypadávání. Železo lze nalézt v mnoha jídlech, jako jsou masné výrobky, obiloviny, tmavší ekologická listová zelenina, dýňová semena a také mořské řasy. Díky rozmanité stravě je více než pravděpodobné, že budete mít v těle dostatek železa.

Vitamíny ze skupiny B.

Kromě konkrétních vitamínů B8 (Biotin) a také B11 (kyselina listová) mají prakticky všechny vitamíny B pro zdravé vlasy obrovský význam. Podílejí se na zásadním úkolu metabolismu v buňkách.

Nedostatek vitaminu B2 (riboflavinu) může způsobit vypadávání vlasů. B2 také podporuje příjem vitaminu B6 a železa, které jsou ve skutečnosti důležité pro vyvážený růst vlasů. Vitamin B2 lze nalézt mimo jiné v mléce, mase, zelí, vejcích a mandlích. Niacinamid (nebo dokonce Niacin, vitamín B3) zajišťuje rozšíření krevních cév, což zvyšuje průtok krve do pokožky hlavy, což umožňuje, aby se živiny mnohem snadněji dostaly k vlasům i pokožce hlavy. Může navíc snižovat cholesterol, což může pomoci při redukci vypadávání vlasů. Vitamin B3 lze nalézt v rybách, masných výrobcích, ořeších a také obilovinách.

Je známo, že nedostatek vitaminu B5 (kyselina pantothenová) může vést ke ztrátě vlasů. Vitamin B5 lze nalézt v potravinách obsahujících drůbež, mléko, obiloviny a také losos. Nedostatek vitaminu B12 (kyanokobalamin) může podporovat vypadávání vlasů a také růst šedivých vlasů. Vitamin B12 může být skutečně objeven pouze ve stvoření, včetně masa a mléčných výrobků.

Vitamin A (retinol).

Vitamin An je antioxidant, který posiluje celkovou pohodu pokožky hlavy. Vyvolává produkci přírodních olejů. Sebum chrání vlasy přicházející před vysoušením. Zaručte, že přijímáte dostatek tohoto konkrétního vitaminu, ale rozhodně ne mnoho: příliš mnoho vitaminu může ve skutečnosti podporovat vypadávání vlasů. Nedostatek vitaminu může vést k vysušení vlasů a zcela suché pokožce hlavy. Vitamin A může být objeven v mnoha potravinách, jako jsou mléčné výrobky, brokolice, špenát, mrkev a zelí, stejně jako spolu s rozmanitým dietním plánem, musíte ho přijímat dostatečné množství.

Různé další důležité minerály a vitamíny.

  • Pro zdravý vývoj vlasové pokožky a vlasů jsou vitamíny C a E velmi důležité, abyste je získali dostatečně kvalitní.
  • Vitamin C je ve skutečnosti silný antioxidant, který je nezbytný pro udržení a také tvorbu kolagenu v kůži a také kolem vlasových kořínků. Vitamin C také pomáhá fyzickému tělu vstřebávat železo. Vitamin C se může nacházet v citrusových plodech, jahodách, kiwi, rajčatech a zelené zelenině.
  • Vitamin E podporuje cirkulaci krve ve vlasové pokožce, aby vlasové folikuly získaly účinné živiny pro optimální růst vlasů. Nedostatek vitamínu E může způsobit vypadávání vlasů a lupy. Vitamin E se nachází mimo jiné ve vejcích, slunečnicových semínkách, listové zelenině a také chřestu.

Jak přesně získáte dostatek čehokoli?

S rozmanitou stravou se spoustou zeleniny a ovoce, pokud je to nezbytné, doplněné multivitaminovým tabletovým počítačem, jistě získáte značné množství požadovaných vitamínů. Pro zdravý růst vlasů jsou některé vitamíny skutečně nezbytné, takže větší dávka nabízí mnohem lepší výsledek. U různých dalších vitamínů platí, že příliš drahé dávkování může být ve skutečnosti škodlivé, každý pro vývoj vlasů a standardní zdraví a wellness. V důsledku toho je nezbytné získat správné množství a také proporce. Nejbezpečnější, nejjednodušší a nejspolehlivější službou k získání všech vitamínů nezbytných proti vypadávání vlasů je ve skutečnosti užívání doplňku jedinečně vyrobeného pro vývoj vlasů.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here