Vitamíny na vlasy

0
Rate this post

Jak stárnete, je běžné vidět první známky ztráty vlasů, od plešatého místa na pokožce hlavy až po ustupující vlasovou linii. Ačkoli hlavní důvody mužské plešatosti jsou ve skutečnosti dědičné stejně jako hormony – WWW, faktory včetně vašeho dietního plánu a životního stylu mohou mít významný dopad na zdraví, vzhled i tloušťku vašich vlasů.

Jedním z významných faktorů zdraví vlasů, který je ve skutečnosti často opomíjen, je spotřeba vitamínů. Stejně jako vitamíny posilují imunitní systém vašeho těla a dávají vám mnohem zdravější pokožku, normální používání specifických vitamínů na vlasy může mít dobrý vliv na lesk, zdraví a krytí vašich vlasů.

Pokud jste pozorovali, že vaše vlasy začínají řídnout, slábnout nebo se dokonce lámat ve směru ke konci, ve skutečnosti existuje šance, že to může být způsobeno nedostatečným příjmem vitamínů.

Naštěstí jsou vitaminy na vlasy ve skutečnosti extrémně levné, takže můžete snadno obohatit svůj jídelníček a také získat kompletní příjem vitamínů, které potřebujete, aby vaše vlasy byly v naprostém pořádku.

Dokonce i bez doplňků proti vypadávání vlasů může být mnoho vitamínů nebo potravinových nedostatků, které ovlivňují vaše vlasy, opraveno několika jednoduchými úpravami vašeho jídelníčku a způsobu života.

Níže naše společnost uvádí absolutně nejdůležitější vitamíny a minerály pro zdravé a vyvážené vlasy. Ve skutečnosti jsme také sdíleli různé další způsoby, jak můžete stimulovat ideální růst vlasů, zastavit vypadávání vlasů a zachovat zdravou a vyváženou hlavu vlasů ve vašich 30, 40, 50 a také později.

Přední vitamíny, minerály a živiny pro vývoj vlasů

Vlasy na pokožce hlavy rostou prostřednictvím vícefázového procesu, který je ve skutečnosti popsán jako cyklus růstu vlasů.

V celém tomto vzoru vaše vlasové kořínky vytvářejí zcela nové vlasy, které se vyvinou do své úplné délky v průběhu několika let. Stejně jako vaše vrstva kůže a nehty, každý ze zhruba 100 000 kořínků na pokožce hlavy vyžaduje vitamíny, minerály a různé další důležité živiny, aby se efektivně vyvíjel.

  • Konzumace zdravé a vyvážené, vyvážené stravy, která je bohatá na tyto vitamíny, je nedílnou součástí udržení vašich vlasů pevných, objemných a zdravých.
  • Zatímco nedostatek minerálů a vitamínů přímo nezpůsobuje mužskou plešatost, mohou snadno přispět k různým dalším typům vypadávání vlasů, včetně telogenního effluvia.
  • Nedostatek některých vitamínů může také způsobit, že se vaše vlasy pomalu lámou, čímž se zvyšuje vaše hrozba manipulace s polámanými vlasy při kartáčování, kartáčování nebo dokonce stylingu.
  • Chcete-li zabránit tomu, aby vaše vlasy padaly, extrémně se lámaly nebo zanedbávaly svůj vlastní úplný potenciál, snažte se zaměřit na dodržování vitamínů, minerálů a dalších živin.

Vitamín A.

Vitamin An je jedním z nejvýznamnějších a nejkontroverznějších vitaminů pro zdraví vlasů. Důvodem sporu kolem tohoto vitamínu je, že zatímco zdravé množství může aktivovat vývoj vlasů, velké dávky vitamínu A mohou mít za následek problémy s mastnotou pokožky hlavy, které mohou způsobit vypadávání vlasů.

To naznačuje, že rovnováha s vitamínem A je životně důležitá – budete ho chtít přijmout dost, abyste získali všechny výhody růstu vlasů, aniž byste to přeháněli a také spouštěli úbytek. Doporučená dietní dávka vitamínu An je ve skutečnosti 900 mikrogramů (mcg) každý den pro muže a 700 mcg denně pro ženy.

Dodržováním tohoto dávkování můžete očekávat všechny výhody bez obav z mastnoty pokožky hlavy nebo dokonce úbytku vlasů. Vitamin An je nezbytný pro ideální nezranitelné rysy, zrak a mobilní růst. Je to navíc důležitý vitamín pro funkčnost a běžnou údržbu vašich vnitřních tělesných orgánů, včetně srdce, plic a ledvin.

Vzhledem k jeho vlastnímu úkolu v mobilním růstu je získání dostatečného množství vitamínu An nezbytné pro růst vašich vlasů, vrstvy pokožky a také nehtů. Vzhledem k tomu, že nedostatek vitaminu A je ve vyspělých zemích zcela neslýchaný, obecně není potřeba vitamin A doplňovat, pokud jste nezaznamenali žádný z důsledků nedostatku vitaminu.

Pokud se však rozhodnete překročit svůj vitamín A, rozhodně je nejlepší to nepřehánět. Zůstaňte u množství vitamínu A, které obsahuje většina multivitaminových doplňků, protože jeho velká konzumace by mohla vést ke ztrátě.

Vitamín B12.

Vitamín B12 je pouze jedním z 8 různých vitamínů B-komplexu. Vyskytuje se přirozeně v určitých formách ryb, červeného masa a také ztužených potravin. Vitamin B12 hraje klíčovou roli ve funkci centrálního periferního nervového systému, tvorbě DNA a různých enzymatických reakcích ve vašem těle.

Studie skutečně zjistila, že vitamín B12 je pravděpodobně spojen s mnoha funkcemi ve vlasových folikulech a že nedostatek vitamínu B

12 jsou obvykle spojeny se ztrátou vlasů. Nedostatek vitamínu B12 je ve skutečnosti poměrně častý, zejména u zralejších dospělých. V USA trpí nedostatkem vitaminu B12 mezi 3 a 43 procenty mnohem starších dospělých v závislosti na konkrétní interpretaci nedostatku, který se používá.

Mezi příznaky nedostatku vitaminu B12 může patřit únava, pulzace, světlá vrstva kůže, pocit necitlivosti, který ovlivňuje vaše ruce a boty, snížení hmotnosti, neschopnost otěhotnět, mentální úpadek a také megaloblastická anémie – forma aplastické anémie, při které tělo vytváří velké, strukturálně neobvyklé červené krvinky.

Vzhledem k tomu, že některé z těchto příznaků mohou být intenzivní, je důležité poradit se se svým lékařem, pokud si myslíte, že jste ovlivněni nedostatkem vitamínu B12. Na rozdíl od mnoha vitamínů, které jsou rychle zpracovány vašimi játry a také vylučovány po použití, váš tělesný systém může snadno udržet přebytečný vitamín B12 v játrech, abyste jej mohli použít, když to potřebují. Díky tomu můžete rychle a snadno posílit svůj vitamín B12 doplňkem nebo dokonce konzumací jídel bohatých na organický vitamín B12.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here