Vitamin K zmírňuje hladinu vápníku v krvi

Rate this post

Minerál vápníku je obvykle životně důležitý minerál, který se v našem těle skutečně využívá při mnoha procesech, včetně tvorby z kostí a perleťových bílků. Pokud však naše tělo není schopno odebrat vápník pro tyto procedury z krevního oběhu, zůstává v krvi a je ve skutečnosti absorbován stěnami kapilár.

Kalcifikovat v žíle definujte nejpravdivější smysl slova – BLOG. Zároveň se ve skutečnosti předpokládá, že to může právě teď zahrnovat usazeniny z výfuku, jako jsou ledvinové kameny.

V tuto chvíli se využívá vitamín K: ten odvádí přebytečný vápník v krvi, aby se mohl využít pro kostní tkáň a také perleťově bílé hromadění a také není ani v cévách v ledvinách. Přiměřeně vysoká hladina vitaminu K minimalizuje nebezpečí aterosklerózy (a jistě také kardiovaskulárních onemocnění a také mrtvice) a případně i nebezpečí ledvinových kamenů.

Vitamin K2 chrání před tvorbou zubního plaku

Několik vědeckých studií prokázalo, že vitamin K snižuje tvorbu plaku. Výzkumná studie, která byla zveřejněna v časopise o onemocnění koronárních tepen, spolu s 564 účastníky dokázala odhalit, že dietní plán bohatý na vitamín K2 významně minimalizuje hromadění škodlivého plaku.

Vitamin K zmírňuje hladinu vápníku v krvi

Také studie centra v Rotterdamu během monitorovacího časového rámce od 10 let uvedla, že jedinci, kteří konzumovali potraviny s vyšším obsahem přírodního vitamínu K2, měli ve skutečnosti přesně méně usazenin vápníku v kanálech jako ostatní. Takže studie prokázala, že přírodní vitamín K2, nebezpečí smrti způsobené arteriosklerózou nebo kardiovaskulárními chorobami, se může snížit až o 50%.

Vitamin K2 zvrací kalcifikaci

V jedné další výzkumné studii se dokonce ukázalo, že vitamín K2 má za určitých okolností obrátit již existující kalcifikaci. V této výzkumné studii byli warfarin aplikováni hlodavci, aby dodali kalcifikaci z žil. Warfarin je antagonista vitaminu K, má tedy kontrastní účinek vitaminu K. To inhibuje srážení krve a je – zejména ve Spojených státech – v takto pojmenovaných antikoagulanciích. V lidové řeči se tyto léky také nazývají “ředidla krve”. Jak ateroskleróza, tak i osteoporóza – její vlastní známé vedlejší účinky se vyznačují pouze tím, že antikoagulancia zastavují vitamín K, který řídí hladinu vápníku.

  • V tomto konkrétním výzkumu nyní složka hlodavců spolu s onemocněním koronárních tepen navrhla získat krmivo obsahující vitamín K2, zatímco druhá část byla ve skutečnosti stále obkládána spolu s normálními pokrmy. Vitamin K2 v rámci tohoto úsilí vedl k padesátiprocentnímu poklesu tuhnutí z tepen ve srovnání s řídící skupinou.
  • Vitamin K a také D ze srdečních problémů.
  • Výsledek vitaminu K v odstrašení srdečních potíží velmi úzce souvisí s vitaminem D. Obě živiny pracují ruku v ruce na zvýšení tvorby zdravé bílkoviny (zdroj GLA-proteinu), která chrání před kalcifikací z cév. V důsledku toho je důležité mít oba vitamíny prostřednictvím jídla, slunečního záření nebo doplňků výživy, což je typické pro snížení rizika srdečních problémů. (Zdroj).

Kosti vyžadují vitamín K.

Také kostní tkáň – kromě vápníku a také vitamínu D – vitamínu K, musí zůstat zdravá a pevná. Vitamin K dodává nejen vápník potřebný k tomu, aby se dostal z krve do zubů a také do kostních tkání, ale spustil protein, který je spojen s vývojem kostí. Pouze působením vitaminu K může tento zdravý protein v kontaktu s osteokalcinem přecházet na minerály vápníku a také je vytvářet přímo do kostní tkáně.

Vitamin K2 proti lámavosti kostí. Výzkumná studie pocházející z roku 2005 se komplexně zabývá vitamínem K2 na konstrukci kostí. Vědcům se podařilo odhalit, že nedostatek vitaminu K2 způsobuje snížení hustoty kostí a také zvýšené nebezpečí zlomenin kostní tkáně u zralejších žen.

Ztráta kostní hmoty ve křehkých kostech prostřednictvím značných objemů vitaminu K2 (45 mg denně), omezení akumulace kostní tkáně, může být podpořena ještě jednou, ukázalo se, že i obnovovací kurz. Vitamin K1 pro křehké kosti.

Studie na Harvard Medical Institution spolu s mnohem více než 72 000 jednotlivci odhalila, že ještě populárnější vitamín K1 má pozitivní vliv na riziko osteoporózy. Existuje dokumentace, že ženy, které užívaly hodně vitamínu K1, měly o 30 % mnohem méně zlomenin kostí (kvůli osteoporóze) ve srovnání se srovnávacím týmem, který nebral téměř žádný vitamín K1.

  • Zajímavé je, že hrozba oslabení kostí cílů se ještě zvýšila, pokud byly významné tržní hodnoty vitaminu D v kombinaci s nedostatečnými tržními hodnotami vitaminu K.
  • Tento výsledek znovu ukazuje, že je velmi důležité mít rovnováhu mezi všemi vitamíny. Vyvážená strava, která dodává všechny životně důležité složky i důležité živiny, je vlastně v důsledku toho tajemství wellness. Vitamin K proti rakovinným buňkám.
  • Navíc ve vztahu k rakovinným buňkám může zdravý dietní plán snadno posílit naši obranyschopnost. Náš tělesný systém je ve skutečnosti neustále vystaven útokům maligních rakovinných buněk, které jsou detekovány a také ponechány jako neškodné imunitním systémem těla. Dokud jsme skutečně zdraví, náš tým od všech nezíská vůbec nic.
  • Nicméně zdraví a výživa, komerční jídla založená na cukru a častém kontaktu s. rodinné jedy zhoršují naši organickou obranu a umožňují šíření rakoviny.
    Pouze vitamín K2 se ukazuje jako extrémně významný prvek proti rakovině, pokud se objevíte v následujících výzkumných studiích.

Leave a Comment

This is map - health blog