Nabídněte cvičení náležitou důležitost

Rate this post

Nabídněte cvičení náležitou důležitost: cvičení je ve skutečnosti pro nás všechny zásadní. Ať už pro hubnutí, jak si udržet tělesnou hmotnost, jak být dobře vyvážený a mít mnohem více elektřiny a vitality. A také když „nemůžete“ fyzické cvičení (přirozeně ten typ bude jistě záviset na každém), je dáno, že to vlastně není nejvyšší priorita v našem životním stylu a také vůbec nic víc.

Cvičení nemusí být reparací a nemusí to být ve skutečnosti ve 3 hodiny ráno v posilovně, 7krát za celý týden – WWW. Musí vyhovovat vašemu životu a neměnit celý váš životní styl kvůli fyzickému cvičení.

Vitamin D: kdo by ho měl užívat, kdy a také proč?

Popisy lékaře. Úplně první rok životního stylu se vyznačuje vyššími náklady na vývoj, největší z celé životní cesty. V důsledku toho je to období života, ve kterém má celková pohoda, vývojový vzorec a také konzumní chování významné důsledky pro budoucí zdraví. Vysvětlení pochází od lékařky Carla Rêgo, dětské lékařky z lékařského centra CUF Porto.

Nabídněte cvičení náležitou důležitost

Vědecké výzkumy v posledních letech prokázaly, že kromě 1. roku životního stylu patří v současnosti k „prvním 1 000 životním obdobím“ i období těsně před ním (těhotenství) a 2. rok života. , jsou identifikovány tak, že jsou ve skutečnosti oknem vážné náchylnosti k projevům binomie zdraví a nemoci po zbytek životního stylu.

Uvádí, že zdravotní stav dívky před početím a během těhotenství je kritický pro potenciální zdraví jejího potěru, a také tato pravda souvisí s metabolismem vitaminu D.

Vitamin D, objevený o 90 let dříve, je ve skutečnosti označován jako “sluneční vitamin”, stejně jako vždy souvisel s vývojem. Není pochyb o tom, že nedostatečné hladiny vitaminu D v průběhu životního stylu, zejména v dětském věku (0-18 let), jsou ve skutečnosti spojeny se sníženým rozvojem dostatečné kostní hmoty a v důsledku toho s kompenzací specifické možnosti růstu.

Intenzita ústupku má přímou souvislost se závažností a trváním nedostatku tohoto vitaminu a může se také pohybovat od extrémních okolností, které doprovázejí omezení a poruchy růstu kostní tkáně (rachitis) až po stavy bez lékařské fráze v průběhu pediatrie. stárnou, ale to vede v podstatě k závažné patologii ve zralosti (ochabnutí kostí).

Mimo akumulaci kostní tkáně

Aktuálnější práce ve skutečnosti prokázaly, že vlastnost vitaminu D, brána v úvahu jako prohormon, sahá daleko za hranice ovlivňující tvorbu hmoty kostní tkáně.

Účinně je asi 3 % individuálního genomu moderováno, přímo nebo i nepřímo, endokrinní jednotkou vitaminu D a ve skutečnosti existují receptory pro tento vitamin (VDR) nejméně ve 38 buňkách těla, zejména v tuk, nadledviny, kostní tkáň, mysl, prsa, chrupavka, tlusté střevo, nadvarle, vlasové kořínky, střevo, játra, plíce, B/T lymfocyty, svaly (hladké, srdce), vaječníky, slinivka (β-buňky, hormon inzulin vyvíjející hormon ), příštítná tělíska, příušní tělíska, hypofýza, placenta, prostata, sítnice, kůže, spermie, žaludek, brzlík, štítná žláza a také děloha.

  • Tento prostý fakt umocňuje důležitost dostatečné hladiny tohoto konkrétního vitaminu pro podporu zdraví a kondice po celý život, ale navíc odhaluje, že v dospělosti je větší nebezpečí srdečních, zánětlivých, neoplastických (rakovinné buňky), respiračních, gynekologických a také nervových patologií. je ve skutečnosti vysvětlena mimo jiné v závislosti na scénářích nedostatku vitaminu D.
  • Lidstvo je geneticky nastaveno tak, aby vytvářelo vitamín D hlavně ve vrstvě kůže, přičemž pozoruje její přímé vystavení slunečnímu UV záření. Správně, pokud jde o 90 % vitaminu D, které fyzické tělo potřebuje pro své vlastní správné fungování, spolu se zbývajícími 10 % pochází z pestré a vyvážené stravy.

Vrátíme-li se do dětského věku a myšlenky 1 000 dnů jako domovského okna možností podpory zdraví a také vyhýbání se nemocem po celý život, je rychlé a snadné vidět význam nutričního zdraví a wellness těhotných žen (i jen před početím) ve wellness počítačovém programování jejich potěru, a tato skutečnost samozřejmě platí i pro vitamín D.

Mateřství, které probíhá ve stavu matčina nedostatku vitamínu D, je nepochybně spojeno s menší progresí receptorů ve všech tkání miminka a vyšší hrozba ohrožení jeho vlastního vývoje, jakož i vyšší nebezpečí porodnických obtíží, upozorňující na potřebu žen ještě těsně před početím sledovat stav vitamínu D.

V závislosti na doporučeních by nastávající žena měla užívat denní dávku vitaminu D minimálně 600 IU/den, přičemž k zajištění množství 25ohd (biomarker vitaminu D v lotionu) více než 30 ng/ml (competence množství), dávkování při nákupu 1 pět set — 2 000 IU/čas.

Mezitím u kojících žen (kojící ženy) mohou být vysoce doporučené hodnoty ve skutečnosti také vyšší, vzhledem k tomu, že kojení má neuvěřitelně vysoké metabolické nároky, spoléhá se na nutnost udržovat zdraví a pohodu matek a také homeostázu a současně maximálně využívat plnohodnotné jídlo pro vaše nejmenší.

Z toho vyplývá nutnost, aby dámy, dříve, v průběhu i po mateřství, zachovávaly pestrý a také vyvážený jídelníček spolu s častým příjmem potravin bohatých na vitamín D (tučné ryby jako losos, sardinky, sleď, makrela … rybí játra;

houby a mléčné výrobky) a také energický a venkovní životní styl s rutinní, avšak regulovanou viditelností na slunci, respektující navrhovaná bezpečnostní opatření pro zamezení stárnutí a rakovinných buněk kůže. Určitě nastanou stavy, kdy doporučené dávky budou jen stěží souviset jen se způsobem chování, což je nezbytné, stejně jako vždy po potvrzení výzkumem v laboratoři, stejně jako na základě zdravotních důkazů, farmakologická suplementace spolu s vitamínem D.

Leave a Comment

This is map - health blog