Meditace vám nebude k ničemu

0
Rate this post

Péče o sebe, jak název napovídá, je o péči o sebe, abyste zajistili uspokojení svých fyzických i emocionálních potřeb. Pokud se o sebe nebudete starat, nepomohou vám žádné aktivity na odstranění stresu. Meditace vám nebude k ničemu, pokud nebudete dostatečně spát. Ve skutečnosti, když se pokoušíte meditovat, můžete si zdřímnout, protože se nestaráte o potřebu spánku svého těla.

Stejně tak návštěva posilovny jednou za čas nezbaví mnoho stresu, pokud nebudete pravidelně zásobovat své tělo zdravým a výživným jídlem. Pokud chcete, aby byly vaše aktivity na zmírnění stresu efektivní, musíte se nejprve postarat o své základní potřeby.

Tento článek pojednává o některých různých typech sebepéče a o tom, proč jsou tak důležité – nadaceledviny.cz. Zahrnuje také některé z věcí, které můžete udělat pro vytvoření vlastního plánu péče o sebe.

Webinář o duševním zdraví na pracovišti

Dne 19. května 2022 uspořádala společnost Verywell Mind virtuální webový seminář o duševním zdraví na pracovišti, který pořádala šéfredaktorka Amy Morin, LCSW. Pokud vám to uniklo, podívejte se na tuto rekapitulaci, kde se dozvíte způsoby, jak podpořit podpůrné pracovní prostředí a užitečné strategie ke zlepšení vaší pracovní pohody.

Co je sebepéče? Péče o sebe byla definována jako „multidimenzionální, mnohostranný proces cílevědomého zapojení do strategií, které podporují zdravé fungování a zlepšují pohodu“. a emocionální zdraví. Dobrá péče o sebe může mít mnoho podob. Mohlo by vám to zajistit dostatek spánku každou noc nebo vyjít na pár minut ven na čerstvý vzduch. Může to také znamenat, že si uděláte čas na věci, které vás baví.

Webinář o duševním zdraví na pracovišti

Péče o sebe je životně důležitá pro budování odolnosti vůči stresorům v životě, které nemůžete odstranit. Když podniknete kroky k péči o svou mysl a tělo, budete lépe vybaveni, abyste mohli žít svůj nejlepší život. Bohužel však mnoho lidí považuje péči o sebe za luxus, nikoli za prioritu. V důsledku toho se cítí ohromeni, unavení a špatně vybaveni, aby zvládli nevyhnutelné životní výzvy. Je důležité posoudit, jak o sebe pečujete v několika různých oblastech, abyste si mohli být jisti, že se staráte o svou mysl, tělo a ducha.

„Psychologická pohoda“ se vztahuje k vašemu obecnému psychickému zdraví. Vyznačuje se způsobem, jakým se cítíte o sobě, kvalitou vašich partnerství a také vaším potenciálem zvládat své pocity a zvládat výzvy.

Každý člověk může zažít psychologický nebo psychologický zdravotní problém – a mnoho z nás během života zažije. Každý 5 Kanaďan žije s problémy s duševním zdravím nebo dokonce s užíváním návykových látek. Tyto ukazatele vám mohou snadno pomoci zvýšit váš duševní stav, být mnohem odolnější a mít větší radost ze života.

Udělejte sociální spojení – zejména osobní kontakt – prioritou

Volání a sociální sítě mají svou oblast, ale několik věcí může porazit stresovou a náladu zlepšující energii prémiových přímých příležitostí s ostatními lidmi, zejména s těmi, které máte rádi, a také s jednotlivci, kteří vás stimulují.

Zůstaňte energičtí

Zůstat aktivní je ve skutečnosti pro lidský mozek stejně dobré jako pro tělesný systém. Časté cvičení nebo dokonce aktivita může mít snadno zásadní dopad na vaši psychickou i duševní pohodu, zmírnit stres a úzkost, posílit paměť a také vám pomůže lépe spát.

Promluvte si s jednotlivcem. Poraďte se s příjemnou pokožkou. Máte-li obavy, stres a úzkost nebo dokonce stres, sdílet je s někým, komu na tom záleží, je jedním z nejlepších účinných prostředků, jak uvolnit váš nervový systém a uklidnit starosti.

Apelujte na své smysly

Uklidňuje vás poslech povznášející melodie? Myslíte si, že stisknutí napínacího míče je vycentrováno? Co takhle procházka přírodou a užívání si atrakcí i zvuků rostlin? Každý člověk reaguje na smyslový vstup trochu jiným způsobem, proto experimentujte, abyste našli to, co pro vás funguje nejúčinněji. Zaujměte volnočasovou strategii. Cvičení jógy, všímavost, meditace i hluboké dýchání mohou snadno pomoci snížit celkovou úroveň napětí.

Upřednostněte pohodlí a reflexi.

Všichni naši odborníci se mohou provinit tím, že jsou „velmi zaneprázdněni“, aby získali nějakou příležitost, ale volný čas je ve skutečnosti požadavkem pro duševní a duševní zdraví Udělejte si čas na uvolnění, rozjímání a také si všímejte dobrých vlastností při jednání. s vaším časem– dokonce i s malými věcmi. Pokud můžete, zapište si je, protože je lze snadno přehlédnout. Pak je případně zkontrolujte, pokud váš stav mysli potřebuje zlepšit.

Jezte plán zdravé výživy, abyste si udrželi silnou psychickou pohodu. Potraviny, které mohou pomoci vašemu duševnímu stavu, obsahují tučné ryby s živým obsahem omega-3, mandle (borovice, ořechy, kešu a arašídy), avokádo, obiloviny, listovou zeleninu (špenát, kapusta a také kapitální klíčky) a nové ovocné produkty, jako jsou borůvky. .

Neusínejte. Záleží více, než předpokládáte. Spánek je ideální technikou našeho těla a mysli, jak znovu nabrat energii a také revitalizovat. Jedním ze způsobů, jak dosáhnout lepšího spánku, je ve skutečnosti si odpočinout od vzrušení z displejů – televize, telefonů, tabletů nebo počítačů – v hodinách před spaním. Přemýšlejte o četbě nebo dokonce o pozorném poslechu odpočinkových písní.

Najděte důvod i definici. To je různé pro každého člověka, ale nalezení funkce během dne je ve skutečnosti velkým prvkem dobrého duševního zdraví. Můžete zkusit některé z následujících:

  • Zúčastněte se práce, která vám přinese cenné zkušenosti
    Kupte si partnerství a také trávte vysoce kvalitní čas spolu s jednotlivci, na kterých vám záleží
  • Dobrovolník, který může pomoci obohatit váš život a také vás učinit zdravějšími
  • Postarejte se o ostatní, což může být stejně potěšující a relevantní, jako náročné
  • Přemýšlejte o jednom laskavém skutku nebo dokonce o pohybu, který musíte každý den splnit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here