Jak zvýšit hladinu testosteronu?

Rate this post

To je otázka, kterou si klade mnoho mužů-zejména těch, kteří v důsledku svého nedostatku denně čelí nesčetným obtížím. Stejně jako tam může být ve skutečnosti mnoho z nich-od absence libida, s nízkou úrovní výkonu, k různým nemocem, které mohou dokonce ohrozit život. Dobrou zprávou je, že existují účinné metody zvyšování hladiny testosteronu v těle, které zlepší vaše každodenní pohodlí a zdraví. Zkontrolujte, které z nich jsou nejspolehlivější.

Jak vysoké a snížené hladiny testosteronu může být škodlivé-nejen pro muže, ale také pro ženy. Budeme se soustředit především na muže, vzhledem k tomu, že problémy s tímto hormonálním činidlem se jich týkají zpočátku. V případě jakýchkoli příznaků nepravidelných hladin testosteronu si zaslouží použití jedné z účinných metod, které jsme zde uvedli. Mějte však na paměti, že při absenci dopadů je nejlepší vyhledat radu od lékaře-bagatelizace tohoto problému vám může způsobit mnohem více problémů.

Testosteronové standardy

Testosteron je jedním z nejdůležitějších mužských hormonů-je zodpovědný za produkci spermií, libido, schopnost dokončit nebo sexuální vlastnosti. Je to díky němu, že vaše tělesné orgány (penis a také varlata) jsou vyvinuty, a navíc to ovlivňuje reprodukční systém, prostatu, kritické vezikuly nebo další hlavní stránka funkce člověka (svalstvo, zvětšení hlasivek nebo rozdělení tuku). Také díky němu jste hojní, máte erekci a také můžete potěšit svého společníka. Varlata jsou zodpovědná za produkci testosteronu. V případě poruch spojených s jeho množstvím v těle mohou nastat četné potíže. Nejen u mužů, ale také u žen.

Množství testosteronu závisí hlavně na hypofýze, která je regulována hypotalamem. Když toho není téměř dost, hypofýza-aby zvýšila svou hladinu-stimuluje varlata, aby fungovala obtížněji. Standardy testosteronu jsou:

  • pro muže-174-902 pmol / l (množství volného testosteronu) a 12-40 nmol/l (množství celkového testosteronu);.
  • pro ženy – 10,4 -45,1 pmol/ l (množství bezplatného testosteronu) a také 1-2, 5 nmol / L (množství kompletního testosteronu).

Nejlepší způsob, jak prozkoumat hladinu testosteronu, je mít odpovídající vyšetření. Odborníci doporučují řešení celkového testosteronu a také proteinu vázajícího pohlavní hormony SHBG.

Nakonec se každý rok sníží běžný celkový stupeň testosteronu o 1%, i když to samozřejmě závisí na specifické predispozici těla. Většina tohoto hormonu se děje ráno, stejně jako po 12 hodinách se pomalu snižuje.

V některých případech hypofýza není schopna podporovat varlata, aby generovala testosteron, což má za následek jeho nedostatek. Důvody tohoto stavu událostí by měly být hledány nejen ve věku muže, ale také další aspekty. Mezi nejběžnější patří:

  • dědičné aspekty;.
  • obezita nebo extrémní hubnutí;.
  • trvalá úzkost;.
  • nespí;.
  • alkohol nebo čisté zneužívání nikotinu;.
  • poranění varlat a určité nemoci;.
  • používejte mnoho druhů léků.

Co znamená snížený nebo vysoký testosteron v technice? Studna, existují různé problémy, které mohou výrazně ovlivnit každodenní život muže.

Leave a Comment

This is map - health blog