Arbocathome

0
Rate this post

Het is nu tijd dat gezondheid en veiligheid op het werk naar de top van bedrijven gaan stijgen.

Na meer dan een decennium van uitgebreide training gericht op werknemers, is de tijd gekomen om het topmanagement van bedrijven te betrekken en bewust te maken van het probleem. “; dit staat in het slotdocument van het XXI Wereldcongres over gezondheid en veiligheid op het werk.

WIT PAPIER Hernieuwbare energie: de markt en het panorama van prikkels voor windenergie Duurzame ontwikkeling Nut / Energie.

Lees het privacybeleid

E-mailMaakt het verzenden van promotiemateriaal, het uitvoeren van marktonderzoek of commerciële communicatie met geautomatiseerde en traditionele contactmethoden van de gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken mogelijk namens derden (zonder gegevens aan hen door te geven) die behoren tot de productiebranche, van diensten (met name ICT) en handel.

arbeid_og_helse_72dpi-9560398De eeuwige dichotomie die enerzijds veiligheid op het werk ziet als louter een vervulling, bestaande uit documentaire verplichtingen, en anderzijds de sociale en corporate impact van arbeidsongevallen, vindt een antwoord in het fundamentele belang dat de parameters van vandaag hebben veronderstelde monitoring van niet-boekhoudkundige processen voor het meten van de prestaties van de onderneming.

De centrale plaats van veiligheid en gezondheid op het werk voor ESG

Ongeacht de vorm van duurzame ontwikkeling die wordt geboden door de verschillende niet-financiële rapportagemodellen en door de verschillende stromingen, het lijdt geen twijfel dat in het ESG-panorama de kwestie van arbeidsomstandigheden en in het bijzonder de bescherming van de gezondheid van arbeiders, is een centraal thema.

Een belangrijk onderdeel van de niet-financiële rapportagemodellen is de centrale rol van de Persoon, niet alleen in de specifieke werkcontext van de “duurzame” organisatie, maar ook met betrekking tot Stakeholders en de Supply Chain.

Op nationaal niveau neemt het ISTAT-rapport over eerlijk en duurzaam welzijn het percentage dodelijke verwondingen en ongevallen met blijvende invaliditeit op als indicatoren in het hoofdstuk “Werk”.

Het belang van duurzaamheid wordt ook bevestigd door de financiële markten; de Dow Jones Sustainability Indeces (DJSI) zijn zeker referentie-indicatoren voor de hele financiële wereld.

ESG-indicatoren om de gezondheid en veiligheid op het werk te bewaken

De SASB-normen voor niet-financiële rapportage identificeren drie meetindicatoren: de Total Recordable Incident Rate (TRIR), de Fatality Rate en de Near Miss Frequency Rate (NMFR) als indicatoren voor het meten van de impact van gezondheid en veiligheid op duurzaamheid.

infografikk_helse_og_trivsel_i_norge-2394395OSHA grijpt ook in op de kwestie door het belang van managementsystemen te introduceren en deze te identificeren met fundamentele hulpmiddelen voor de duurzaamheid van bedrijven;

OSHA schreef in 2016 in een van zijn onderzoeken: “Beroepsveiligheids- en gezondheidsnormen en de toepassing ervan kunnen een enorme impact hebben op het leven van werknemers, maar hun definitieproces is traag en volledige naleving van normen zal geen ongevallen of ziekten voorkomen bij het werk.

  • Vandaag is het mogelijk om gebruik te maken van andere bewegingen die proactief zijn, divers in publiek en belanghebbenden, die werken aan de toekomst, die innovatief zijn.
  • Duurzaamheid is een van deze bewegingen; biedt het potentieel om verder te gaan dan de traditionele rol van veiligheid in een transformerende kracht.

Individuele organisaties gebruiken duurzaamheid als platform voor besluitvorming. Arbeidsveiligheid en gezondheid zijn al een conceptueel onderdeel van deze nieuwe modellen op basis van duurzaamheid”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here