Osnovana: 1940. godine

Rate this post

Tvrtka za objekte:Rodilište Odjel za operativnu ginekologiju Odjel za tradicionalističku ginekologiju Poliklinika Citološki laboratorij Broj ležajeva: 112 Radnici: ukupno 123 Medicinski djelatnici: 22( 15 ginekologa, 3 neonatologa,
1 citolog profesionalac, 3 liječnika koji se koncentriraju na ginekologiju).

Sveučilišni instruktori: 2.

(2 učitelja).

Predizbori: 7.Znanstvenoistraživački djelatnici medicine: 3.Magistri znanstvenih istraživanja: 7.Ostalo: 66 medicinskih sestara (8 fakultetskih i 58 drugih medicinskih sestara).3 laboratorijska zdravstvena tehničara, 5 administrativnih djelatnika, 28 pomoćnog osoblja.

Operacija.

U sklopu opstetričko-perinatološke i neonatološke djelatnosti Ustanove provodi se detaljna dijagnostika i liječenje svih problema poremećene rane i kasne trudnoće. Kako bi se identificirale kromosomopatije, metabolički problemi i fetalne infekcije, dijagnosticira se antenatalno uz simultanu strategiju analize amnionske tekućine i krvi trudnice.

U ambulanti za trudnoću obavljaju se tipični i patološki porodi, a 1999. godine bilo ih je 2.449. Ponuđen udobnost bolničke sobe, budući tata bi mogao biti prisutan pri porodu.
Odjel za neonatologiju bavi se bebama i zbrinjava većinu patoloških problema te dobi.

U sklopu ginekološke zadaće, na Odjelu operativne ginekologije provode se svi važniji zahvati kojih je 1999. godine bilo 617.

U posljednje vrijeme sve se češće rješavaju slučajevi ginekološke urologije, suvremenom preoperativnom terapijom i puno boljim operativnim metodama. Uvode se endoskopske kirurške metode za koje Centar posjeduje jedan od najsuvremenijih uređaja.

Maligni se sastoje od ionizirajućeg liječenja i liječenja zračenjem.

U Zavodu za konzervativnu ginekologiju, osim manjih zahvata (1999. bilo ih je 2385), liječe se septička stanja i liječe osobe s problemima u ginekološkoj endokrinologiji i adolescentnoj ginekologiji.

Poliklinika Centra ima ginekološku ambulantu i specijalizirane ambulante: za trudnice, za ginekološku endokrinologiju, za mlade i adolescente, za rano otkrivanje stanica raka vrata maternice, za ginekološku urologiju i ultrazvuk. Tijekom 1999. godine bilo je ukupno 22.025 evaluacija. U Zavodu se izvodi dodiplomska i poslijediplomska nastava.

This is map - health blog