Osnovana: 1924. godine

0
Rate this post

Tvrtka Instituta: Zavod za opću dijagnostiku Zavod za angiologiju kao i interventnu radiologiju Odjel za kompjutorsku tomografiju, snimanje magnetskim vibracijama i ultrazvučnu dijagnostiku Odjel za urologiju kao i dječju radiologiju.

Zaposlenici: ukupno 74 radiologa: 18, radiološki stručnjaci 3

Sveučilišni instruktori: 4 nastavnika radiologije i 1 docent

Dizajneri radiologije: 28

CT provjera

  • Godišnje se u Institutu obavi više od 100.000 pretraga.
  • Operacije visoke inovativnosti, CT kao i MR, izvode se na više od 10.000 klijenata.

Intravenski kontrastni predstavnik koristi se za otkrivanje korteksa bubrega, a insuflacija zraka u mokraćni mjehur za otkrivanje infiltracije površine stijenke, biopsija pluća, kao i prilagodba jetre se provodi kompjuteriziranom tomografijom ili ultrazvukom. Ukupno se ultrazvukom radi oko 4000 procjena.

Selektivna, superselektivna i također neselektivna angiografija se radi u 700, a flebografija u više od 200 klijenata. Također se provode tretmani, perkutana transluminalna angioplastika perifernih arterija s tromboliticima, postavljanje stenta, embolizacija kvržice i arteriovenske fistule.

Neuroradiološki pregledi uključuju mijelografiju s usporedbenim agensima topljivim u vodi, CT mijelografiju i cisternografiju, magnetsko vibracijsko snimanje glave i vrata, te elektronsku redukcijsku angiografiju (DSA) glave i vrata.

Standardne analize kao što su snimanje pluća, pregledi crijevnog sustava, osteoartikularne bolesti, urogenitalna radiologija kao i mamografija su među svakodnevnim programima potrebnih.