Knjižnica

0
Rate this post

KLINIČKA BOLNICA KNJIŽNICA ” SESTRE MILOSRĐA”

KNJIŽNICA KLINIČKE BOLNICE "SESTRE MILOSRDNICE"

Knjižnica kliničke bolnice www.kbsm.hr “sestra milosrđa” pruža bolničkim osobljem pristup nacionalnim i međunarodnim medicinskim informacijama. Iako je to knjižnica, bolnice namijenjene uglavnom za naše osoblje, knjižnica, kroz kredit międzybiblioteczną i individualnim zahtjevima korisnika, stalno pruža profesionalne usluge vanjskim korisnicima: liječnicima, medicinskim sestrama i studentima, kao i svima onima koji traže korisne i profesionalne informacije u području medicine.
Knjižnica naše Bolnice je profesionalna medicinska knjižnica koja ima materijale u svom području u kliničkoj medicini. Zajednički fond knjižnice iznosi oko 10.000 svezaka, od kojih je 4.700 svezaka knjiga i oko 5.300 svezaka časopisa.
Naši čitatelji imaju na raspolaganju ośmioosobową čitaonica s otvorenim zbirka enciklopedije, glosara, rječnika, medicinske i opće, kao i osnovne literature medicinske preclinical i kliničke, zbirka literature o povijesti medicine i povijesti naše Bolnice.
Knjižnica svojim korisnicima pruža međuble-najam: u Zagrebu, Hrvatskoj i širom svijeta godišnje šalje oko 1.500 zahtjeva vanjskim knjižnicama. Sva druga pretraživanja provode se u knjižnici čiji zaposlenici ispunjavaju zahtjeve korisnika putem svjetskih medicinskih Baza podataka. Knjižnica ima računalni katalog koji sadrži knjige i uzastopne publikacije. Sadrži podatke iz 1990. Za neke velike serijske publikacije imamo podatke iz sedamdesetih godina. Od 1994. godine knjige se sustavno provode. Svi naši trenutni časopisi i naše knjige nalaze se u katalogu biomedicinskih časopisa hrvatskih knjižnica:

– časopisi – http://smk.mef.hr/php/biomed/casopisi.php
– knjige … http://smk.mef.hr/php/biomed/knjige.php

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here