Abstracts 2000

Rate this post

Postupak sterilizacije

Sigurnost i sigurnost tretmana jednako je važna kao i njihova profesionalna učinkovitost, zbog čega salon mora zadovoljiti najveće wellness zahtjeve. Ključna riječ je sterilizacija, što je tretman kojim se kupcima osiguravaju virusne, bakterijske, parazitske ili gljivične infekcije.

Za razliku od sanitacije, koja oštećuje samo vegetativne vrste bakterija, proces sterilizacije uklanja sve vrste mikroba, uključujući spore.

Za očuvanje najviših mogućih sigurnosnih i sigurnosnih standarda, tzv. proces dekontaminacije, koji se odvija na posebno odvojenom mjestu za čišćenje, sanitaciju, a također i prostor za skladištenje kozmetičkih instrumenata, potrebno je započeti sa sanitacijom alata (često u ultrazvučnom čistaču). ili u kadi za dezinfekciju). Nakon toga, uređaje je potrebno mehanički očistiti tekućom vodom.

U drugom prostoru, namijenjenom čišćenju, uređaje je potrebno sušiti i dezinficirati

Na tom urednom mjestu ostaje postaviti autoklav, odnosno hermetički osiguran uređaj u kojem se postupak sterilizacije izvodi djelovanjem pare pod pritiskom. Para doseže temperaturu od 121°C ili 134°C, zahvaljujući čemu ima sposobnost uništavanja i vegetativnih vrsta mikroba – nakon toga, korištenjem autoklava osigurava se uklanjanje 99,99% patogena.

Prilikom kupnje autoklava dobro je odabrati gadgete s EU CE kliničkim certifikatom, koji je jamstvo obrane od infekcija.

Prema Zakonodavnom mandatu 81/2008, koji predlaže korake koje je potrebno poduzeti za osiguranje zdravlja i sigurnosti zaposlenika, ali i trećih strana koje dolaze u kontakt s radnim okruženjem, potrebno je poduzeti tehnički i znanstveno najprikladnije mjere opreza. razvijena.

Iz tog razloga žalbeni centri koji obavljaju poslove koji mogu uključivati ​​kontakt s krvlju (npr. manikura i pedikura) moraju biti opremljeni najnovijom generacijom uređaja za sterilizaciju.

Moderne autoklave karakterizira otmjen ali i trendovski stil, zahvaljujući kojem se brzo uklapaju u dizajn bilo kojeg tipa frizerskog salona, ​​a mogu biti i nezaobilazni komad namještaja. Određene su relativno malom veličinom, pa su idealne i za male sobe. Moderni autoklavi su također puno ekološki prihvatljiviji, smanjujući količinu električne energije i vode.

Specijalizirani otisci

Provjera dokumentacije i usklađenost s preporukama za tretman mogu zaštititi i kupca i operatere koji pružaju uslugu. Mnoge terapije (uključujući IPL laserski tretman, mezoterapiju iglom, mezoterapiju mikroiglama, mikrodermoabraziju, ultrazvuk ili tretmane radio valovima) koje se provode u kozmetičkim salonima su nametljive i mogu biti povezane s neugodnim, ali i nesigurnim negativnim učincima na zdravlje.

Terapeut ljepote iz tog razloga mora biti obaviješten o svim vrstama kontraindikacija za tretman, osim toga kupac mora razumjeti izvedive poteškoće. Kartica redovitog korisnika treba sadržavati podatke o zdravstvenom stanju pojedinca koji prolazi kroz tretman, o bolestima, o uzimanim lijekovima, o kroničnim stanjima, o alergijskim reakcijama kao io reakciji kože na prethodne tretmane.

  1. Specijalizirani otisciOvaj intervju omogućuje terapeutu ljepote da odabere tretman koji najbolje odgovara zahtjevima kupca, ali i najsigurniji za njega/nju.
  2. Prije početka terapije, savjetnik za ljepotu treba klijentu dati brošuru u kojoj se opisuje tretman, njegov tijek obuke, kontraindikacije i komplikacije.
  3. Nakon pregleda, potrošač treba dati informirano dopuštenje za izvođenje tretmana, zahvaljujući kojem je kozmetički salon zaštićen od bilo kakve vrste neopravdanih zahtjeva.

Na kraju prijema, vrijedi ponuditi klijentu recept nakon tretmana, koji će zasigurno sadržavati standarde za kućnu njegu kože te preporuke za naknadne tretmane.
Vrhunski uređaji koji će vaš salon istaknuti

U Italiji estetski tretmani postaju sve privlačniji. Postoji 19.700 centara za privlačenje raspoređenih po poluotoku, 2.834 odmarališta s 4 i 5 zvjezdica te 6.680 kozmetičara koji traže kozmetičare opremljenih kabinama za uljepšavanje. Također postoji u 1750 ljekarni, 1745 parfumerija i 3800 klubova zdravlja. U posljednjih dvadesetak godina broj šarm objekata porastao je za 72%, a također ima 49.000 radnika u industriji.

Za privlačenje pozornosti konkurencije, vrijedi opremiti frizerski salon uređajima za izvođenje inovativnih terapija, poput aparata za kavitacijski piling, aparata za infuziju kisika, s obzirom na revoluciju u kozmetologiji, ili wapozone, koji osim čišćenje kože, može dodatno imati značajku aromaterapije.

Music Gamers i također Certifikat

Glazba čini čekanje na termin puno ugodnijim i pomaže vam da se opustite tijekom terapija. Zbog toga je nezamjenjiv u kozmetičkom salonu, ali zaslužuje da se zapamti da njegova uporaba može biti regulirana zakonom.

Dizajni

Također jedan od najljepših, ali i udobnih namještaja zasigurno neće stvoriti opuštajući ambijent kakav žele kupci, ako se ne uskladi s intrigantnim uređajima kao i ukrasima. Prilikom odabira ovakvog ornamenta, imajte na umu da oni moraju odgovarati cjelokupnom unutarnjem uređenju – ali i pripazite, jer je u takvim situacijama lako pretjerati, ali i stvoriti estetski poremećaj.

Ornamentalni svijećnjaci mogu utjecati na atmosferu frizerskog salona, ​​posebno jer se svjetla svijeća mogu koristiti kao dodatak tijekom opuštajućih tretmana. Mnogo je bolje odabrati verzije bez mirisa, jer nisu svi mirisi globalno adekvatni da zainteresuju sve klijente.

Također intenzivan miris može dodatno izazvati frustracije, migrene te mučninu ili povraćanje. Cvijeće će zasigurno unijeti jedinstveni ugođaj u salon, posebno kada je postavljeno u atraktivne držače za cvijeće ili vaze.

This is map - health blog